Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Zdravje je naše največje bogastvo. Če nimamo zdravja, potem nimamo ničesar. Velikokrat se niti ne zavedamo, kako pomembno je, in šele ko se v našem telesu ali duševnem zdravju pojavijo motnje, se zavemo, da smo v zdravje vlagali premalo. Zato je izjemnega pomena, da svojemu zdravju namenimo več pozornosti, v svoje dnevne navade vključimo temelje zdravega načina življenja, si vzamemo čas zase ter se pravočasno odločimo za reševanje morebitnih zdravstvenih težav.

Po zdravje in dobro počutje v Thermano Laško

Za ohranjanje in krepitev zdravja poskrbijo v Thermani Laško. S svojo široko ponudbo zdravstvenih storitev in programov zdravja, zdravilno termalno vodo ter na podlagi bogatih izkušnjah priznanih medicinskih strokovnjakov, danes predstavljajo enega izmed najsodobnejših turistično – medicinskih centrov v Sloveniji.

Najpogosteje se srečujejo s pacienti, ki imajo nevrološka in mišično-skeletna obolenja s pridruženimi kroničnimi boleznimi srca in ožilja, tumorji in nevropsihiatričnimi motnjami. Zdravijo pa tudi stanja po poškodbah in operacijah gibalnega sistema, kožne bolezni (psoriazo), bolnike z boreliozo ter različna stanja po operativnih posegih.

Slika 1: Preventivni programi zdravja ter programi rehabilitacije so v Thermani Laško prepleteni z medicinskimi in wellness storitvami.

Raznoliki individualno zasnovani zdravstveni programi

Skozi leta so oblikovali številne programe, ki temeljijo na ohranjanju in krepitvi zdravja posameznikov in vključujejo tako medicinske kot tudi wellness storitve. Rehabilitacija je vedno individualno zasnovana, uporabljajo se tako zdravilne naravne danosti kot postopki sodobne fizikalne in rehabilitacijske medicine.

Ker je v Thermani zdravljenje usmerjeno v mišično-skeletni sistem, so pripravili številne programe, ki temeljijo na preventivi, saj se zavedajo, da je potrebno za zdravje poskrbeti še pred nastankom težav.

Program za hrbtenico tako ni namenjen samo tistim, ki že imajo bolečine v hrbtenici, temveč tudi tistim, ki težav nimajo in želijo poskrbeti za zdravje svoje hrbtenice, se naučiti pravilne izvedbe vaj ter preprečiti težave, ki se lahko pojavijo tekom let. Velikokrat se zaradi sedečega življenjskega sloga, številnih nepravilnih vzorcev gibanja, nepravilne telesne drže, nepravilnega dvigovanja bremen, pomanjkanja telesne dejavnosti pojavijo bolečine, ki pa jih lahko preprečimo že s samo spremembo načina življenja.

Slika 2: Izbrani programi zdravja, ki jih izvajajo medicinski strokovnjaki z večletnimi izkušnjami so v Thermani Laško prava prodajna uspešnica.

Ker je v današnjem času v ospredju hiter tempo življenja, naporni delovniki in stresen vsakdan, so v Thermani razvili programe za popolno sprostitev, umiritev misli ter odklop od vsakodnevnega življenja.  Gre za program Revital in program za sprostitev, ki temeljita na izboljšanju razpoloženja ter vzpostavitvi ravnovesja na telesni in duševni ravni.

Program po poškodbi spodnje okončine je namenjen posameznikom, ki potrebujejo rehabilitacijo po poškodbi spodnje okončine. Vključuje fizioterapevtske obravnave, kinezioterapijo ter različne druge terapije, ki lajšajo bolečine.

Vsi programi vključujejo namestitev v 4-zvezdičnem hotelu v dvoposteljni sobi, polpenzion z lokalno pridelano hrano, neomejeno kopanje pod edinstveno stekleno kupolo v Termalnem Centru hotela Thermana Park ter povsem prenovljenih bazenih Zdravilišča Laško, brezplačen vstop v fitnes center, različne fizioterapevtske storitve ter wellness tretmaje v oazi miru in sprostitve.

 

Želite tudi vi narediti nekaj zase? Preverite bogato ponudbo programov zdravja v Thermani Laško, na katere velja prav poseben popust. Več informacij o programih zdravja najdete na: www.thermana.si ali tel. št. 03/423 21 00.

 

 

Vsebino omogoča: Thermana, d. d., družba dobrega počutja

Ne spreglejte

Toplejši dnevi so (poleg novoletnih zaobljub) največja spodbuda za več aktivnosti. Ne glede na to, ali ste navdušeni športnik ali
Preberi več
O fekalni inkontinenci govorimo, ko imamo v mislih težave kot so nehoteno uhajanje vetrov in blata ali nezmožnost, da bi
Preberi več
Parkinsonova bolezen je najhitreje rastoče nevrološko stanje. Ocenjujejo, da ima to drugo najpogostejšo motnjo osrednjega živčevja 10 milijonov ljudi, v
Preberi več
Ali ste vedeli, da je fizioterapija ena izmed najhitreje rastočih vej zdravstva, ki se na podlagi znanstvenih raziskav rehabilitacije poškodb
Preberi več
Kolagen je pomemben gradnik mišic, sklepnega hrustanca in vseh vezivnih tkiv, ki začne v našem telesu drastično upadati nekje po
Preberi več
Naše srce je najbolj dejavna mišica v našem telesu, zato se njeno oslabljeno delovanje odraža na celotnem organizmu. Stanje, ko
Preberi več
Rak jajčnikov še vedno predstavlja velik izziv za zdravnike, ki se s to boleznijo ukvarjajo. Kljub napredku medicine namreč ostaja
Preberi več
Miomi so najpogostejše benigne tumorske spremembe na maternici, ki se začnejo pojavljati v tretjem desetletju življenja ženske. Potem rastejo in
Preberi več