Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Tog občutek v sklepih? Nemirne noči, ker se nikakor ne morete namestiti v udoben položaj za spanje? So neprestane bolečine v sklepih postale že vaša vsakdanjost in nimate več dovolj moči in volje za izpolnjevanje vaših dnevnih obveznosti?


S tovrstnimi težavami se srečuje približno 25% prebivalstva oziroma v starejših letih celo do 80%, vendar se mnogi ne zavedajo, da si lahko pomagajo na naraven način z učinkovito kombinacijo sestavin za podporo hrustancu in kostem!


Sklepi v našem telesu povezujejo kosti in predstavljajo največji del našega telesa (imamo prek 200 kosti in 100 sklepov), ki opravlja funkcijo gibanja.

SKLEPNI HRUSTANEC je vrsta hrustanca, ki pokriva konce kosti v sklepu in omogoča njihovo drsnost. Pri tem moramo vedeti, da ga gradita celični del in sklepni matriks, ki je sestavljen iz kolagenskih vlaken (dajejo oporo, strukturo tkivom) ter proteoglikanov (obdajajo kolagen), ki so sestavljeni iz beljakovinske molekule, okrog nje pa so ščetinasto razporejeni glikozaminoglikani (GAG). To je struktura, katera omogoča (podobno spužvi) črpanje vode in s tem mehkost hrustanca, istočasno pa tudi njegovo spolzkost na sklepnih površinah.

Torej, zdrav hrustanec ima gladko drsečo površino, ki sklepu omogoča tekoče gibanje. Njegov pomemben gradnik je kolagen, ki pa ga je v naših telesih s starostjo vse manj. To vpliva tudi na proces regeneracije hrustančnega tkiva, ki je vse počasnejši in manj učinkovit.

Težave s sklepi so največkrat posledica staranja. Izvor bolečine je najbolj pogosto povezano z zdravstvenim stanjem.

Artritis je najpogostejši vzrok za bolečine v sklepih. Artritis je vnetje sklepov, ki lahko vodi v bolečino ali deformacijo sklepov, nastane pa zaradi obrabljanja hrustanca.

Kar 20 % odraslih ima znake artritisa. Statistike osteoartritisa pa kažejo na to, da se znaki lahko pojavijo že prej.

A zdravje sklepov ni več samo tema za starejše prebivalstvo. Zdravi sklepi so pomembni dejavnik za vse starosti, tudi za mlajše generacije. Mlajše generacije lahko bolečine v sklepih občutijo ob športnih poškodbah ali ob obrabi zaradi intenzivne vadbe.

Ob poškodbah se pospeši naraven proces razpadanja hrustanca, zato lahko do obrabe sklepa in posledično togosti ter bolečin pride prej kot običajno. Prav tako lahko obrabo hrustanca pospešijo aktivni treningi, ki obremenjujejo sklepe.

Kaj lahko ob bolečini v sklepih naredimo sami?

Preizkusite proti-vnetno formulo Collagen Flex Curcumin za vse, ki vas tarejo bolečine v sklepih kot posledica artritičnih obolenj ali splošne obrabe sklepov!

Za lajšanje vnetja in bolečih sklepov pri posameznikih z artritičnimi obolenji kot dopolnilno ali nadomestno protibolečinsko terapijo

Collagn Flex Curcumin

Collagen Flex Curcumin

Sestava Collagen Flex Curcumin-a

NATIVNI KOLAGEN TIP II b-2 cool® Nativni kolagen iz piščančjega hrustanca b-2 cool® ima ohranjeno trodimenzionalno strukturo. Po sestavi je enak kolagenu, ki ga najdemo v sklepih. Klinične študije kažejo na učinkovitost že pri dnevnem odmerku 40 mg. Prav takšen odmerek vsebuje Collagen flex curcumin.

KURKUMINOIDI CAVACURMIN® Kurkuma ni le začimba, ampak jo že stoletja uporabljajo v ljudskem zdravilstvu. Vsebuje močne antioksidante kurkominoide, ki pa se zelo slabo absorbirajo. Izvleček kurkume CAVACURMIN® je pridobljen po posebnem postopku, ki omogoča kar 40-krat več jo biorazpoložljivost.

NARAVNI VIR SILICIJA IZ IZVLEČKA BAMBUSA Silicij, katerega vsebnost se z leti v sklepih zmanjšuje, povezuje kolagenska vlakna ter vzdržuje čvrstost in elastičnost, pomemben pa je tudi za trdnost kosti.

HIALURONSKA KISLINA EXCEPTIONHYAL® STAR Hialuronska kislina deluje kot neke vrste mazivo za sklepe. Pripomore k blaženju udarcev, do katerih pride ob obremenitvah in gibanju. Molekule hialuronske kisline EXCEPTIONHYAL® STAR posnemajo naravno prisotno hialuronsko kislino v telesu in zato delujejo bolj celostno in učinkovito.

Alenka Pogačar, fizioterapevtka

Alenka Pogačar, fizioterapevtka

“Pacientom, ki prihajajo v našo ambulanto na fizioterapijo zaradi težav s sklepi in hrbtenico poleg redne telesne aktivnosti in izvajanja terapevtskih vaj priporočamo tudi redno jemanje Medexovega Collagen flex curcumina. Vsebuje patentiran naravni kolagen, ki preprečuje razgradnjo lastnega kolagena. Patentirani kurkominoidi imajo kar 40-krat boljšo absorpcijo od klasične kurkume. Ta zmanjšuje bolečine in otrdelost v sklepih, kar je želja vsakega pacienta.

Pomembna sestavina je tudi hialuronska kislina, ki deluje protivnetno in tako vpliva na zmanjševanje bolečine. Za boljšo čvrstost in elastičnost vezivnega tkiva pa poskrbi silicij. Formulo dopolnjujeta pomembna vitamina D in C. To je res učinkovita kombinacija.

Pacientom svetujemo, naj bodo pri izbiri prehranskih dopolnil za sklepe pozorni predvsem na klinično potrjeno učinkovitost sestavin in njihovo kombinacijo. Učinkovitost Medexovega Collagen flex curcumina je potrjena s kliničnimi študijami.”

 

 

Vsebino omogoča: Medex d.o.o.

Ne spreglejte

Srčno popuščanje je bolezen, ko srčna mišica ni več sposobna črpati dovolj velike količine krvi po telesu, zato posamezni organi
Preberi več
Gibanje pozitivno vpliva na zdravje in dobro počutje otrok, zato jih k temu spodbujajte. Pri vsaki aktivnosti pa najprej poskrbite
Preberi več
Vas nevzdržno boli glava, občutite močno kljuvanje in utripajočo bolečino? Velika verjetnost je, da vas pesti migrena. Gre za specifično
Preberi več
Sončni žarki pozitivno vplivajo na naše zdravje in počutje, a le če smo pri tem odgovorni. Še toliko večja previdnost
Preberi več
Na svetovni dan multiple skleroze (MS) konec maja je potekala novinarska konferenca, ki jo je organiziralo Združenje multiple skleroze Slovenije.
Preberi več
Kaj potrebuje vaša koža, če imate vitiligo, luskavico, suho kožo, ki poroženeva ali poškodovane, uničene nohte? Vsakdo potrebuje negovalno kozmetiko,
Preberi več
Počitnice so rezervirane, sedaj lahko le še odštevate dneve? No, ne popolnoma. Da boste s potovanja prinesli le lepe spomine,
Preberi več
Za svoje plovilo moramo poskrbeti že na začetku sezone. Začnite sezono brez skrbi s spomladanskim čiščenjem. V zaprtih prostorih lahko
Preberi več