Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Nova normalnost, v kateri živimo danes, pred nas postavlja velik izziv. Življenjski tempo postaja vse hitrejši in vsak dan se srečujemo z različnimi skrbmi ter obveznostmi, ki lahko negativno vplivajo na naše zdravje in počutje.

Za lažje prebavljanje stresa

Med črevesjem in možgani obstaja neposredna povezava. Na to črevesno-možgansko povezavo vplivajo bakterije v črevesju, ki igrajo pomembno vlogo pri tem, ali bomo lahko stres prebavili na učinkovit način ali pa bo na našem zdravju pustil določene posledice.

Poleg tega, da pozitivno vpliva na težave s prebavo, so raziskave pokazale tudi dobrodejen učinek na raven energije, fizično in mentalno izčrpanost ter spanec.

Rešitev za stres je zdrava črevesna flora

V naših telesih je 10-krat več mikrobnih kot človeških celic, najpomembnejši pa so ravno mikroorganizmi v našem črevesju.

Pravzaprav se več kot 80 odstotkov imunskih celic nahaja v črevesju, kar pomeni, da se tam nahaja tudi imunost. Sodobni način življenja prinaša izpostavljenost stresu in čedalje več duševnih motenj, raziskave pa so pokazale, da se črevesna flora duševno bolnih bistveno razlikuje od tiste pri zdravih ljudeh.

Ali lahko vplivamo na svoj odziv na stres?

Znanost je dokazala, da so naše črevesje in možgani tesno povezani in tvorijo posebno povezavo, imenovano os črevesje-možgani. Zdrava črevesna pregrada je zelo pomembna pri »prebavljanju« stresa, saj vpliva na duševno stanje, kognitivne procese in občutljivost na stres.

Pri boju proti stresu nam pomagajo ustrezna prehrana, telesna aktivnost in preživljanje časa v naravi. Poiskati moramo lastno terapijo proti stresu, ki naj vključuje tudi uživanje sinbiotikov proti stresu.

OMNi-BiOTiC STRESS – namesto stresa zaužijte dobre bakterije

Svetovna zdravstvena organizacija je probiotike opredelila kot žive mikroorganizme (tako imenovane »dobre« bakterije), ki v ustreznih količinah pozitivno vplivajo na zdravje gostitelja. Sinbiotiki so probiotični pripravki, ki poleg dobrih bakterij vsebujejo tudi prebiotike oziroma hrano za dobre bakterije. Psihobiotiki so skupina probiotikov, ki pozitivno vplivajo na naše duševno zdravje.

 

OMNi-BiOTiC STRESS celice ščiti pred oksidativnim stresom, prispeva k normalni psihološki funkciji in delovanju živčnega sistema, normalni presnovi, nastajanju energije, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter k normalnemu delovanju imunskega sistema. Znanstvene raziskave so potrdile pozitiven učinek sinbiotika OMNi-BiOTiC STRESS na psihološke funkcije.

OMNi-BiOTiC STRESS

 

Najnovejša raziskava je preučevala 565 udeležencev na Hrvaškem in pokazala, da je imela uporaba sinbiotika OMNi-BiOTiC STRESS pozitiven vpliv na prebavne težave pri 83 odstotkih udeležencev, prav tako pa so opazili tudi izboljšanje stanja na področjih utrujenosti, energije, živčnosti, mentalne izčrpanosti in spanja.

 

Tempo sodobnega življenja in razmere, na katere nimamo vpliva, ne bodo izginile, lahko pa vplivamo na svoje notranje stanje in si pomagamo, ko gre za odziv na stres. Najboljša izbira za to je OMNi-BiOTiC STRESS.

 

Več informacij o izdelkih Inštituta AllergoSan poiščite na spletni strani www.omni-biotic.hr, izdelke pa lahko poiščete v vseh dobro založenih lekarnah.

 

 

Vsebino omogoča: AllergoSan d.o.o.

Ne spreglejte

Ob diagnozi rak dojk se bolnicam sesuje svet. Takrat potrebujejo resno obravnavo in prave informacije ter človeški pristop zdravstvenega osebja,
Preberi več
Delovanje mišic je tesno povezano z živčevjem. Po živcih se prevajajo električni impulzi, ki mišicam signalizirajo krčenje. Iz osrednjega živčevja
Preberi več
Osteoporoza se pojavi brez znakov in opozoril, bolniku pa zelo zmanjša kakovost življenja. Nevarna je predvsem zaradi visokega tveganja za
Preberi več
Avtor: Doc. dr. Mija Blaganje, dr. med. Kaj je zdrs medeničnih organov? Zdrs medeničnih organov, z drugim izrazom prolaps, je
Preberi več
Redno odvajanje blata je ključno za ohranjanje zdravega prebavnega sistema. Vendar pa se pri nekaterih posameznikih pojavijo težave z zaprtjem,
Preberi več
Ste že slišali za spondilolistezo? Morda ste imeli postavljeno diagnozo in vas zanima kaj pričakovati na poti do okrevanja? Kako
Preberi več
Rak žolčnika in žolčevodov je razmeroma redka bolezen in je bolezen starejših ljudi. Pojavlja se po 50. letu starosti, najpogosteje
Preberi več
Ali ste se kdaj vprašali, kaj so vnetne miopatije in kako vplivajo na zdravje vaših mišic? Ste imeli postavljeno diagnozo
Preberi več