Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Prihod novorojenčka je izjemen dogodek, ki gotovo spremeni življenje in ritem družine. Starši se pripravijo nanj, a še vedno se lahko pojavijo vprašanja, zlasti glede uporabe izdelkov za nego. Kateri so primerni in se jih lahko uporablja že od rojstva naprej?

Koža dojenčkov se razlikuje od kože odraslih. Ima drugačno vrednost pH, je tanjša, potrebuje več vlage in je občutljivejša. Zato pri izdelkih za nego igrajo pomembno vlogo sestavine izdelkov.

Ti naj ne vsebujejo barvil, parfumov in drugih dodatkov. Takoj po rojstvu se za nego oz. umivanje v največji meri priporočajo voda in nežne brisačke za enkratno uporabo, za navlažitev kože po umivanju pa nežni losjon za telo ali olje.

Za bolj izpostavljeno kožo pod pleničko pa so odlična zaščita pomirjujoče kreme, ki kožo izdatno zaščitijo, negujejo oz. obnavljajo. Pri vzdrževanju zdravega ravnovesja kože veliko vlogo igrajo tudi pleničke. Te naj bodo iz zračnih materialov, vpojne, predvsem pa brez parfumov in parabenov ali drugih znanih alergenov, kot je lateks.

Bambo Nature – koži prijazni izdelki, primerni že od rojstva naprej

Izdelki danske blagovne znamke Bambo Nature so izdelani posebej za otroke in obenem z mislijo na okolje. Otroške plenice Bambo Nature, ki so na voljo kar v sedmih velikostih:

 • Ne vsebujejo parfumov in parabenov.
 • Vpojno jedro je beljeno popolnoma brez klora.
 • Predel okoli nogic ne vsebuje lateksa.
 • Narejene so iz zračnih, mehkih in udobnih materialov, da lahko koža otroka »diha«.
 • Vpojno jedro, netkani material in kanalčki poskrbijo za enakomerno porazdelitev tekočine znotraj jedra in stran od otrokove kože, da ta ni  izpostavljena dražečemu delovanju urina in blata. Prav vlažna koža je namreč vzrok za nastanek rdečin, pleničnega izpuščaja ali drugih težav s kožo.
 • Ponašajo se z okoljskimi oznakami Nordic Swan Ecolabel, EU Ecolabel in certifikatom FSC® (Svet za nadzor gozdov, Forest Stewardship Council).
 • Odslej so na voljo tudi v okolju še prijaznejši papirnati embalaži, primerni za recikliranje z ostalimi gospodinjskimi odpadki iz papirja.

 

Na voljo pa imajo tudi priročne zaščitne podloge in vlažne robčke, ki prav tako ne vsebujejo parfumov in barvil ter so na voljo tudi v biorazgradljivi različici iz 100 % viskoze, pridobljene iz dreves.

 

Izdelki Bambo Nature

Izdelki Bambo Nature

Izdelki za nego kože iz 100 % sestavin naravnega izvora

Za nego nežne otroške kože, že od rojstva naprej, pa so primerni tudi vsi njihovi izdelki iz linije za nego kože. Kozmetika za otroke Bambo Nature:

 • ne vsebuje parfumov in barvil,
 • vsebuje 100 % sestavin naravnega izvora in ima znak veganskega združenja Vegan Society,
 • cca 20 % sestavin izvira iz  ekološkega kmetovanja,
 • je dermatološko testirana in se ponaša s priporočilom združenja za astmo in alergije Asthma Allergy Nordic ter oznako do okolja prijaznih kozmetičnih izdelkov »Ecocert COSMOS« ter prestižnim znakom za okolje Nordic Swan Ecolabel.
Bambo Natur kozmetika

Bambo Natur kozmetika

Vse sestavine njihovih izdelkov so objavljene ob samem izdelku, pri čemer zasledujejo načelo »manj je več«, tako da so v izdelkih le preverjene in skrbno izbrane sestavine. V ponudbi imajo oljno kopel, ki se poprši v otroško banjico pred kopanjem, odlična pa je tudi za masažo po umivanju in za odstranjevanje temenc. Za umivanje telesa in las imajo priročen gel 2 v 1, ki ne draži oči, kožo po umivanju pa lahko navlažite z losjonom za telo, pri čemer ga ni treba, v kolikor je koža navlažena, uporabiti po vsakem umivanju. Za izpostavljeno kožo pod pleničko ali kožo obraza in rokic v mrzlih dneh pa je odlična pomirjujoča krema z večjo vsebnostjo maščob rastlinskega izvora, ki kožo ščitijo, negujejo in obnavljajo.

Držite se načela »manj je več«

Pri izbiri izdelkov za nego novorojenčka ali malce večjega raziskovalca bodite pozorni predvsem na sestavine samih izdelkov in na to, da so izdelki narejeni posebej za otroke. Vsekakor pa se, sploh pri negi kože, držite načela »manj je več« ter kožo dodatno negujte po potrebi.

 

 

Vsebino omogoča: Abena Helpi, d. o. o.

Ne spreglejte

Melatonin je naravni hormon, ki nastaja predvsem v češeriki, majhni žlezi v možganih, ter se sprošča v krvni obtok. Češerika
Preberi več
Rak želodca je ena izmed rakavih bolezni z najvišjo stopnjo smrtnosti, ta pa je v večji meri posledica poznega prepoznavanja,
Preberi več
Kljub temu, da so stopala ključnega pomena za našo mobilnost, o njih ne razmišljamo prav veliko, dokler nas ne zmoti
Preberi več
Talne obloge iz plute sicer poznamo že desetletja, zdaj pa so s trendom vračanja k naravi in trajnosti postale spet
Preberi več
Ob diagnozi rak dojk se bolnicam sesuje svet. Takrat potrebujejo resno obravnavo in prave informacije ter človeški pristop zdravstvenega osebja,
Preberi več
Delovanje mišic je tesno povezano z živčevjem. Po živcih se prevajajo električni impulzi, ki mišicam signalizirajo krčenje. Iz osrednjega živčevja
Preberi več
Osteoporoza se pojavi brez znakov in opozoril, bolniku pa zelo zmanjša kakovost življenja. Nevarna je predvsem zaradi visokega tveganja za
Preberi več
Avtor: Doc. dr. Mija Blaganje, dr. med. Kaj je zdrs medeničnih organov? Zdrs medeničnih organov, z drugim izrazom prolaps, je
Preberi več