Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ob svetovnem dnevu srca so v Medexu predstavili nov izdelek Gelée royale cardio, ki je njihov prispevek k reševanju pereče problematike srčno-žilnih bolezni, ki so v svetovnem merilu in v Sloveniji na prvem mestu po obolevnosti in stopnji umrljivosti.

Svetovna zdravstvena organizacija ocenjuje, da so srčno-žilne bolezni glavni vzrok umrljivosti po vsem svetu. Tudi v Sloveniji so bile srčno-žilne bolezni po podatkih NIJZ leta 2019 vzrok kar za 45 % smrti pri ženskah in 31 % smrti pri moških, kar dve tretjini Slovencev pa ima denimo povišan holesterol, ki je eden najbolj ogrožajočih dejavnikov tveganja za razvoj srčno-žilnih zapletov. Obremenjujoč življenjski slog z neuravnoteženo in predelano prehrano z veliko sladkorja, premalo gibanja in spanja, stres ter nezdrave navade so glavni krivci za oslabljen imunski sistem ter številne vnetne procese, ki nazadnje privedejo do kroničnih bolezni, med katerimi so na prvem mestu prav težave s srcem in ožiljem.

Novo prehransko dopolnilo Gelée royale cardio naslavlja to problematiko, saj z edinstveno kombinacijo osmih aktivnih učinkovin ponuja celovito podporo zdravju srca in ožilja in je rezultat dolgoletnih raziskav učinkov matičnega mlečka na zdravje. Izdelek je izjemen tudi zato, ker se lahko pohvali z najvišjo vsebnostjo matičnega mlečka v Medexovih izdelkih doslej – kar 2000 mg v dnevnem vnosu.

Pri Medexu v okviru svoje raziskovalne dejavnosti v sodelovanju s strokovnimi ustanovami že vrsto let proučujejo blagodejne učinke matičnega mlečka, edinstvene snovi, s katero čebele hranijo zarod. V sodelovanju s Fakulteto za vede o zdravju Univerze na Primorskem so prvi na svetu dokazali, da matični mleček zmanjšuje sistemsko vnetje v telesu (Petelin s sod., 2019), ki ima ključno vlogo pri razvoju srčno-žilnih bolezni.

Spodbujeni z izsledki klinične raziskave so v Medexu začeli razvijati naravno prehransko dopolnilo na osnovi matičnega mlečka z dokazanim učinkom na zdravje srca in ožilja, ki ga dopolnjujejo še koencim Q10, ki je priporočljiv za srce in ožilje, saj izboljšuje pretok krvi in preprečuje nastajanje oblog v arterijah, preprečuje pa tudi degenerativne bolezni mišic, ter vitamini B1, B6, D3, K2, E in propolis. Zaradi visoke vsebnosti matičnega mlečka izdelek tudi krepi imunski sistem, povečuje nivo energije in vrača moč, zaradi vsebnosti Q10 pa tudi podpira športno zmogljivost. Poleg vsega pa je še odličnega okusa brez dodanega sladkorja, glutena, laktoze, umetnih barvil, arom in konzervansov.

 

Vsebino omogoča Medex Trade d. o. o.

Ne spreglejte

Sladkorni bolniki imajo v krvi previsoko koncentracijo glukoze, zato jo morajo ves čas spremljati in uravnavati. To je bolezen, na
Preberi več
O parkinsonovi bolezni se v zadnjem desetletju kar veliko piše in govori. Še do nedavnega je veliko ljudi to bolezen
Preberi več
Konec septembra je za uslužbence farmacevtskega podjetja Roche potekalo zanimivo predavanje o bolezni, ki je manj poznana. Katja Novak, dr.
Preberi več
Jeseni se s poletnega oddiha vrnejo tudi virusi. Načrte nam hitro prekrižajo smrkanje, kihanje, kašljanje in drugi simptomi prehladnih obolenj.
Preberi več
Trebušne kile so izbočenje trebušnih organov skozi trebušno steno. Lahko so prirojene ali pridobljene. Kila nastane na delih trebušne stene,
Preberi več
Na področju zdravljenja raka dojk, ki je najpogostejši rak pri ženskah, vseskozi potekajo klinične raziskave in prinašajo nova učinkovita zdravila,
Preberi več
Rak dojk je najpogostejši rak pri ženskah. Pri nas zboli skoraj 1.600 žensk na leto, v večini primerov se to zgodi
Preberi več
Prehransko dopolnilo - izraz, ki ga srečamo že skoraj na vsakem koraku. Pa v resnici vemo, kakšen mora biti izdelek
Preberi več