Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Počitnice so rezervirane, sedaj lahko le še odštevate dneve? No, ne popolnoma. Da boste s potovanja prinesli le lepe spomine, se nanj prej dobro pripravite. Predvsem ne pozabite na zavarovanje, ki vas lahko reši iz marsikatere zagate. Katere? Odgovarjamo na nekaj pogostih vprašanj o zavarovanju potovanj v tujino.

Kaj krije zavarovanje potovanj v tujino?

S sklenjenim zavarovanjem poskrbite, da imate na voljo 24-urno pomoč asistenčnega centra, ki vas tudi v tujini usmeri na pravo mesto in poskrbi za hitro in učinkovito pomoč.

Stoji vam ob strani, če v tujini zbolite, tudi za koronavirusom, se poškodujete. Odvisno od izbranega paketa pa lahko vključuje pomoč tudi če se vam poškoduje prtljaga, izgubite prtljago ali osebne dokumente, zamudite let, se morate predčasno vrniti domov ipd. V primeru poškodovanja tretje osebe ali stvari pa imate vključeno tudi zavarovanje odgovornosti.

Izberete lahko letno zavarovanje ali krajše, ter se odločite za individualno ali družinsko sklenitev.

Zakaj pa ni dovolj evropska kartica zdravstvenega zavarovanja?

Turistično zavarovanje krije veliko več kot evropska kartica. Ta v večini tujih držav krije le stroške nujne zdravstvene pomoči v zdravstvenih ustanovah, ki so del javne zdravstvene mreže. Ne krije pa stroškov nekaterih nujnih storitev, kot je denimo prevoz poškodovanega iz tujine v Slovenijo.

Tak strošek je pokriti le, če imate sklenjeno zavarovanje potovanj v tujino. Obenem so v to zavarovanje vključena še številna druga kritja, ki jih lahko na potovanjih potrebujete.

Kdaj naj ga sklenem?

Sklenite ga najpozneje en dan pred potovanjem. Zato ker zavarovanje začne veljati šele naslednji dan po sklenitvi zavarovanja in plačilu premije ali kasneje.

Kje ga sklenem?

Za sklenitev zavarovanja potrebujete le nekaj klikov. Tako boste enostavno poskrbeli za varnost in vso potrebno dokumentacijo prejeli na vaš elektronski naslov.

Ob sklenitvi letnega zavarovanja z večkratnimi potovanji v tujino, pri čemer posamezno potovanje traja manj kot 90 dni, vam omogočamo 30 % popusta.

Kaj če v tujini potrebujem pomoč?

Pokličite asistenčni center na tel. št. 386 2222 2864. Ta bo potem organiziral zdravljenje in v okviru zavarovalne vsote pokril stroške zdravljenja v bolnišnici ter stroške prevoza do bolnišnice ali v domovino.

Na asistenčni center se obrnete čim prej oziroma najkasneje v 48 urah od nastanka bolezni ali škodnega primera.

Kaj pa če sam poravnam stroške zdravljenja v tujini?

Če zaradi okoliščin asistenčne pomoči ne morete uporabiti in boste stroške zdravljenja in drugih storitev poravnali sami, lahko povračilo stroškov uveljavljate po povratku v domovino na najbližji enoti. Predložiti morate zavarovalno polico, celotno zdravstveno dokumentacijo in originalne račune, ki jih zahtevajte ob plačilu storitev.

Kaj če v tujini zbolim zaradi koronavirusa?

Zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujini z asistenco krije stroške nujnega zdravljenja v tujini ter stroške prevoza zavarovanca v domovino, če je to potrebno in ga odredi zdravnik. To seveda velja tudi v primeru, če v tujini zbolite zaradi okužbe s koronavirusom.

Če na potovanju zbolite zaradi koronavirusa in morate v izolacijo, vam zavarovanje potovanj v tujino krije stroške podaljšanega bivanja v nastanitvi, ki je enaka kategoriji nastanitve, v kateri ste bivali v času potovanja. Kaj to pomeni? Če načrtujete 7–dnevni dopust ali potovanje in se okužite prvi dan potovanja ter vam je odrejena 10-dnevna izolacija, vam zavarovanje krije dneve izolacije nad že predvidenih sedem dni dopusta.

Če potujete z družino in imate sklenjeno družinsko zavarovanje, zavarovanje te stroške krije tudi vašim družinskim članom, ki so morali v izolacijo zaradi bolezni covid-19.

Dodatna pojasnila o zavarovanju potovanj v tujino in koronavirusom najdete tukaj.

Kaj pa če potovanju izgubim dokumente? Mi zavarovanje  krije izdelavo novih dokumentov?

Izdelava novih dokumentov je krita v vseh paketih, in sicer pri paketu A in B do 50 evrov, pri paketu C pa do 100 evrov. Prtljaga in osebne stvari so zavarovane pri paketih B in C.

Na dopust v tujino gre tudi naš pes. Ali zavarovanje za male živali krije stroške zdravljenja, če zboli ali se poškoduje v tujini?

Pred dopustom v tujino pa predlagamo, da poleg enega od paketov za kritje stroškov zdravljenja v okviru zavarovanja psov, dodatno sklenete tudi zavarovanje bivanja v tujini. Tako se boste tudi v tujini izognili zadregi pri plačevanju veterinarskih storitev.

Kaj pa če sem v tujini z osebnim vozilom udeležen v prometni nesreči, kaj naj naredim?

Svetujemo vam, da ob sklenitvi avtomobilskega zavarovanja poskrbite tudi za asistenco. V primeru nesreče tako doma kot v tujini se potem lahko obrnete na asistenčni center.

080 2864 oziroma +386 2222 2864 (iz tujine) sta številki asistenčnega centra Zavarovalnice Triglav, na katerih zagotavljamo 24-urno pomoč vozniku, sopotnikom in vozilu na celotnem geografskem območju Evrope.

Več o tem pa si lahko preberete v Voznikov vodniku.

 

 

Vsebino omogoča: Zavarovalnica Triglav, d.d.

Ne spreglejte

Srčno popuščanje je bolezen, ko srčna mišica ni več sposobna črpati dovolj velike količine krvi po telesu, zato posamezni organi
Preberi več
Gibanje pozitivno vpliva na zdravje in dobro počutje otrok, zato jih k temu spodbujajte. Pri vsaki aktivnosti pa najprej poskrbite
Preberi več
Vas nevzdržno boli glava, občutite močno kljuvanje in utripajočo bolečino? Velika verjetnost je, da vas pesti migrena. Gre za specifično
Preberi več
Sončni žarki pozitivno vplivajo na naše zdravje in počutje, a le če smo pri tem odgovorni. Še toliko večja previdnost
Preberi več
Na svetovni dan multiple skleroze (MS) konec maja je potekala novinarska konferenca, ki jo je organiziralo Združenje multiple skleroze Slovenije.
Preberi več
Kaj potrebuje vaša koža, če imate vitiligo, luskavico, suho kožo, ki poroženeva ali poškodovane, uničene nohte? Vsakdo potrebuje negovalno kozmetiko,
Preberi več
Tog občutek v sklepih? Nemirne noči, ker se nikakor ne morete namestiti v udoben položaj za spanje? So neprestane bolečine
Preberi več
Za svoje plovilo moramo poskrbeti že na začetku sezone. Začnite sezono brez skrbi s spomladanskim čiščenjem. V zaprtih prostorih lahko
Preberi več