Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Sladkorni bolniki imajo v krvi previsoko koncentracijo glukoze, zato jo morajo ves čas spremljati in uravnavati. To je bolezen, na katero ne morejo kar tako pozabiti, saj nanjo pomislijo večkrat na dan, vse življenje. Za uspešno obvladovanje sladkorne bolezni in brezskrbno uživanje vsakega dne si morajo bolniki s to diagnozo redno meriti krvni sladkor.

Sistem za nadzor glukoze FreeStyle Libre 2 za bolnike predstavlja zelo preprost način za spremljanja krvnega sladkorja, saj skrbi za neboleče in nemoteno merjenje sladkorja vsak trenutek v dnevu. Senzor uporablja tanek in upogljiv filament, ki si ga bolnik vstavi plitko pod kožo in nato senzor vsako minuto pošilja informacije o glukozi v uporabnikov pametni telefon. To je nova nadgradnja sistema FreeStyle Libre 2, saj bolnikom za odčitavanje ni potrebno skenirati senzorja, ampak se rezultati samodejno pokažejo v aplikaciji. Tako bolniki z enostavnim odčitavanjem sladkorja vsako minuto prejmejo 5-krat več rezultatov meritev.

Življenje družine bolnika s sladkorno boleznijo je zelo stresno, sploh če družina nima stalnega vpogleda v raven sladkorja, da bi se lahko ob ekstremnih spremembah hitro odzvala. Digitalno orodje Libre LinkUp omogoča dostop do ravni glukoze, kar pomeni, da lahko ob previsokih ali prenizkih vrednosti hitro priskočijo na pomoč. Na voljo je tudi LibreView, sistem za obvladovanje sladkorne bolezni v oblaku, ki podatke pošilja zdravstveni ekipi, s čimer lahko podatke in analize bolnik deli tudi s svojim zdravnikom ali diabetologom.

Poslanstvo FreeStyle Libre je, da pozitivno spreminja življenja ljudi, ki jih prizadene sladkorna bolezen. Sistemi omogočajo ljudem, ki živijo s sladkorno boleznijo, da se iz negotovosti in zaskrbljenosti premaknejo v svet boljšega razumevanja in nadzorovanja svoje bolezni. FreeStyle Libre je največkrat priporočen sistem za merjenje sladkorja, saj ga je izbralo že več kot 5 milijonov uporabnikov.

Z enostavnim prikazom na pametnem telefonu, brez zbadanja prsta ter dodatnimi alarmi za nizko/visoko raven glukoze je življenje bolnikov s sladkorno boleznijo mirnejše in kakovostnejše. In tudi samozavestnejše, saj vedo, da imajo sladkorno bolezen ves čas pod nadzorom.

Slike so ilustrativne narave in ne predstavljajo resničnih pacientov ali podatkov. Ohišje senzorja, FreeStyle, Libre in sorodne blagovne znamke so znamke podjetja Abbott.
ADC-84213 v 1.0

 

Vsebino omogoča: ABBOTT LABORATORIES d.o.o.

 

Ne spreglejte

O parkinsonovi bolezni se v zadnjem desetletju kar veliko piše in govori. Še do nedavnega je veliko ljudi to bolezen
Preberi več
Konec septembra je za uslužbence farmacevtskega podjetja Roche potekalo zanimivo predavanje o bolezni, ki je manj poznana. Katja Novak, dr.
Preberi več
Jeseni se s poletnega oddiha vrnejo tudi virusi. Načrte nam hitro prekrižajo smrkanje, kihanje, kašljanje in drugi simptomi prehladnih obolenj.
Preberi več
Trebušne kile so izbočenje trebušnih organov skozi trebušno steno. Lahko so prirojene ali pridobljene. Kila nastane na delih trebušne stene,
Preberi več
Na področju zdravljenja raka dojk, ki je najpogostejši rak pri ženskah, vseskozi potekajo klinične raziskave in prinašajo nova učinkovita zdravila,
Preberi več
Rak dojk je najpogostejši rak pri ženskah. Pri nas zboli skoraj 1.600 žensk na leto, v večini primerov se to zgodi
Preberi več
Prehransko dopolnilo - izraz, ki ga srečamo že skoraj na vsakem koraku. Pa v resnici vemo, kakšen mora biti izdelek
Preberi več
Parkinsonova bolezen je druga najpogostejša nevrodegenerativna bolezen, takoj za alzheimerjevo. Je progresivna in kronična, nastopi pa kot degeneracija dopaminskih nevronov
Preberi več