Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ali ste vedeli, da je fizioterapija ena izmed najhitreje rastočih vej zdravstva, ki se na podlagi znanstvenih raziskav rehabilitacije poškodb in sprememb življenjskega sloga radikalno spreminja. Verjetno niste vedeli, da fizioterapija predstavlja ključno vejo zdravstva in medicine prihodnosti, saj mišično-skeletne poškodbe že danes postajajo primarni razlog obiska zdravniške oskrbe. Obolenja gibal so pandemija evropske celine za katero javni zdravstveni sistemi nimajo rešitve.

Predstavljamo vam področja klinike Medicofit, ki v Sloveniji razvija sodobno fizioterapijo, ta se od konzervativnega pristopa razlikuje v svoji usmeritvi v povrnitev polne funkcije gibanja pacientu. Fizioterapija Medicofit tako sledi strokovnim smernicam zahodne medicine, kjer kurativno zdravljenje predstavlja le prvo fazo rehabilitacije poškodbe, rehabilitacija funkcije in preventivna kineziologija pa drugo in tretjo fazo rehabilitacije mišično-skeletnih stanj.

Kronične bolečine sklepov in degenerativna stanja hrbtenice so glavna področja klinike Medicofit, ki najpogosteje obravnava ortopedska stanja diskus hernija, išias, nespecifične bolečine v križu, artritis in bolečine v vratu.

V kolikor čakate na operativni poseg zaradi artroze kolka, artroze kolena, rekonstrukcije sprednje/zadnje križne vezi, poškodbe meniskusa ali zloma gležnja vam svetujemo zdravljenje v kliniki Medicofit.

V kliniki Medicofit so specialisti za celostno neoperativno zdravljenje stanj kalcinacija rame, teniški komolec, trn v peti in nenadne nespecifične bolečine sklepov, ki se stopnjujejo in znižajo kvaliteto življenja.

Celostno zdravljenje poškodb in bolečin v kliniki Medicofit

Zdravljenje bolečin v križu in vratu se prične z diagnostičnim pregledom, ki je osnova za pripravo individualnega programa zdravljenja.

Ugotoviti vzrok za nastanek poškodbe ali bolečin (npr. IŠIAS) je ključnega pomena, saj se pri fizioterapevtskem zdravljenju v kliniki Medicofit pozdravi vzrok nastanka bolečine in ne zgolj simptomov.

Strokovnjaki fizioterapije učinkovito sproščajo prenapete obhrbtenične mišice, povečajo gibljivost v sklepu in zmanjšajo bolečino v križu in vratu, z uporabo manualne terapije, terapije prožilnih točk in sklepne mobilizacije!

Kako pospešijo naravne procese celjenja v telesu, povečajo prekrvavitev, zmanjšajo kalcinat (v rami, peti), pospešijo hitrejše celjenje brazgotin po operaciji in zmanjšajo bolečino? S pomočjo instrumentalne terapije in uporabe najsodobnejših naprav (TECAR WINTECARE terapija, Visokoenergijski SUMMUS laser terapijo, Diamagnetoterapijo PERISO, ESM stolp z globinskimi udarnimi valovi, 6D Action naprava, Visokotonska elektrostimulacija HiTOP).

Specialna fizioterapevtska vadba se izvaja v kombinaciji z manualno terapijo in instrumentalno terapijo. Vadba za mišično moč, gibljivost in propriocepcijo vzpostavi pravilno obremenilno kapaciteto v obolelem sklepu (sposobnost prenašanja obremenitev) in ustrezno razmerje v delovanju mišic (zadostna mišična moč in vzdržljivost).

Pri pacientih z bolečinami v križu ali vratu, ki jih spremlja pekoč občutek mravljinčenja, ki se širi v zgornji/spodnji ud (kar nakazuje na okvaro živčevja) se izvaja nevromišična vadba za spodbujanje pravilnega drsenja živca.

Po zaključeni akutni fizioterapijo se zdravljenje nadaljuje v postakutno kineziologijo, kjer strokovnjaki kineziologije pripravijo specialen kineziološki program vadbe.

Specialen kineziološki program vadbe se progresivno stopnjuje glede na pacientov napredek rehabilitacije in njegove sposobnosti. Izvaja se krepitvena vadba za odpravo deficitov in vzpostavljanju normativov mišične moči. Prav tako se izvaja vadba za povečanje sklepne gibljivosti in vadba za izboljšanje propriocepcije (zaznave v prostoru).

Pred zaključkom zdravljenja se izvede aplikacija testne baterije za poškodovan predel, kjer strokovnjaki kineziologije ocenijo gibalno učinkovitost rehabilitiranega predela in pripravljenost na vsakodnevne obremenitve.

Na koncu zdravljenja se pacienti udeležijo postkineziološkega programa, ki preprečuje ponovni pojav starih bolečin in aktivno pripravlja paciente na vsakodnevne obremenitve.

Sodobno fizioterapevtsko zdravljenje

Sodobno zdravljenje je usmerjeno v izvajanje aktivne fizioterapije, kjer je vsak pacient aktivno vključen v proces zdravljenja. Zdravljenje se individualno prilagaja na podlagi napredka in sposobnosti pacienta. Vsak pacient ima 60 minutno individualno obravnavo s strokovnjakom fizioterapije (in kasneje s strokovnjakom kineziologije) in 30 minutno instrumentalno terapijo.

Ali ste vedeli, da se je aktivna fizioterapija za zdravljenje bolečin v križu izkazala za učinkovitejšo metodo zdravljenja, kot izvajanje pasivne, izključno kurativne fizioterapije? Sodobna fizioterapija je usmerjena v povrnitev polne funkcije gibanja ter izgradnjo preventivne moči sklepov, mišic in vezi.

Glavna razlika med aktivno in pasivno fizioterapijo je v usmerjenosti zdravljenja ter normativih za uspešen zaključek rehabilitacije poškodb. Pasivna fizioterapija zdravi izključno bolečino, aktivna fizioterapija razume, da v kolikor ni povrnjene polne funkcije obstaja 85% verjetnost, da pacient izkusi nove ciklične zagone bolečine ter omejitve. Fizioterapija Medicofit bolečine in poškodbe zdravi z dolgoročno učinkovitostjo.

Ker verjamejo v celostno zdravljenje in rehabilitacijo vas vodijo od poškodbe in bolečine do popolnega gibanja brez bolečin in vašemu telesu povrnejo polno moč, gibalno funkcijo in odpornost.

 

 

Vsebino omogoča: Medicofit d.o.o.

Ne spreglejte

Rak dojke najprej zaseva po limfnih poteh v priležne pazdušne bezgavke. Do tega stadija gre za zgodnjega raka dojk in
Preberi več
Ste že kdaj utrpeli poškodbo kolena, kateri je sledila rehabilitacija? Ste imeli morda občutek, da vam rehabilitacija ni pomagala in
Preberi več
Stenska klimatska naprava MSZ-AY je najnovejši model v seriji stenskih klimatskih naprav MITSUBISHI ELECTRIC. Posebnost tega modela so bela matirana
Preberi več
Sladkorna bolezen lahko povzroča okvaro različnih organov in ena izmed njenih pogostih »žrtev« je tudi oko. Previsoke ravni sladkorja v
Preberi več
Luskavica je imunsko pogojena, kronična, vnetna bolezen. Na koži se kaže z značilnimi vnetimi in luščečimi plaki, gre pa za
Preberi več
FreeStyle LibreLink je zelo uporabna aplikacija, ki sladkornemu bolniku prikazuje čas v ciljnem območju, padce sladkorja in dnevne vzorce. Z
Preberi več
Zlomljeno zapestje - kaj pa zdaj? Morda ste že sami kdaj občutili bolečino po zlomu ali pa ste bili temu
Preberi več
Rak jajčnikov je po pogostosti v Sloveniji sedmi najpogostejši rak med ženskami. Bolezen se v zgodnjem stadiju le redko izrazi
Preberi več