Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Sončni žarki pozitivno vplivajo na naše zdravje in počutje, a le če smo pri tem odgovorni. Še toliko večja previdnost velja pri zaščiti nežne otroške kože. Preverite naše tri nasvete za odgovorno in brezskrbno uživanje na soncu.

Daljši in toplejši dnevi prinašajo sproščeno vzdušje in čas za oddih. Naj bo ta brez neprijetnih in koži škodljivih opeklin, ki lahko vodijo tudi v resnejša stanja.

Za vas in vašo družino smo pripravili tri praktične nasvete, kako varno in sproščeno preživeti poletne dni:

1.       Ko je sonce najmočnejše, med 11. in 15. uro, se umaknite v senco.

Otroci, mlajši od 6 mesecev, sploh ne smejo biti izpostavljeni neposredni sončni svetlobi, saj je njihova koža še preveč občutljiva. Namestite senčnik na otroški voziček in otroke zaščitite z lahkimi in zračnimi oblačilci.

Ko je sonce najmočnejše, med 11. in 15. uro, pa naj ne bodo na neposrednem soncu tudi otroci, starejši od 6 mesecev, in odrasli.

2.      Zaščitite se z lahkimi oblačili, pokrivali s širokimi krajci ter sončnimi očali.

Oblačila naj bodo iz zračnih in naravnih materialov, kot je bombaž, pokrivala pa gosto tkana in s širokimi krajci, ki pokrijejo tudi vrat in ušesa. Vsekakor so za večje otroke in odrasle priporočljiva tudi sončna očala, ki ščitijo pred UVA- in UVB-žarki.

3.      Poskrbite za kožo z zaščitno kremo – tudi če je oblačno.

Pri izbiri sončne kreme je najpomembnejše, da ščiti tako pred UVA- kot UVB-žarki. Za otroke uporabite zaščitni faktor najmanj 30.

Pomembno je tudi, da kremo nanašate redno (na vsaj dve uri), če se kopate ali spotite, pa še pogosteje. Pri vodoodporni kremi se zaščita po 40 minutah v vodi zmanjša na 50 %. Poleg pogostosti mazanja pa je pomembna tudi količina kreme, ki jo nanesete.

Poznate pravilo 1 dlan – 1 telo? To pomeni, da za mazanje otroškega telesa porabite za eno otroško dlan kreme, za odraslega pa količino kreme povečate na odraslo dlan.

Poskrbite za varno zaščito – z Bambo Nature kremo za zaščito pred soncem

Nova krema za zaščito pred soncem Bambo Nature, proizvedena na Danskem,  ima vse te lastnosti:

  • Ščiti pred UVA- in UVB-žarki.
  • Je vodoodporna.
  • Dermatološko testirana.
  • Brez parfumov in barvil, torej koži prijazna.
  • Ima priporočilo združenja za astmo in alergije Asthma Allergy Nordic, kar pomeni, da predstavlja najmanjše možno tveganje za nastanek alergij.
  • Ima okoljski certifikat Nordic Swan Ecolabel, ki ocenjuje celoten življenjski cikel izdelka, in certifikat EcoSun Pass, kar pomeni, da ne vpliva škodljivo na življenje v morju (Reef-Safe).
  • Ima znak veganskega združenja Vegan Society, kar pomeni, da ne  vsebuje sestavin živalskega izvora.

Bambo Nature2 krema za zascito pred soncem

Na voljo je z zaščitnim faktorjem 30 (v embalaži 200 ml in družinskem pakiranju 500 ml) ter z zaščitnim faktorjem 50 (v embalaži 100 ml).

Poskrbite za zaščito in brezskrbno poletje z novo, koži in okolju prijazno kremo za zaščito pred soncem Bambo Nature.

 

 

Vsebino omogoča: Abena Helpi, d. o. o.

Ne spreglejte

Gibanje pozitivno vpliva na zdravje in dobro počutje otrok, zato jih k temu spodbujajte. Pri vsaki aktivnosti pa najprej poskrbite
Preberi več
Vas nevzdržno boli glava, občutite močno kljuvanje in utripajočo bolečino? Velika verjetnost je, da vas pesti migrena. Gre za specifično
Preberi več
Na svetovni dan multiple skleroze (MS) konec maja je potekala novinarska konferenca, ki jo je organiziralo Združenje multiple skleroze Slovenije.
Preberi več
Kaj potrebuje vaša koža, če imate vitiligo, luskavico, suho kožo, ki poroženeva ali poškodovane, uničene nohte? Vsakdo potrebuje negovalno kozmetiko,
Preberi več
Počitnice so rezervirane, sedaj lahko le še odštevate dneve? No, ne popolnoma. Da boste s potovanja prinesli le lepe spomine,
Preberi več
Tog občutek v sklepih? Nemirne noči, ker se nikakor ne morete namestiti v udoben položaj za spanje? So neprestane bolečine
Preberi več
Za svoje plovilo moramo poskrbeti že na začetku sezone. Začnite sezono brez skrbi s spomladanskim čiščenjem. V zaprtih prostorih lahko
Preberi več
Vas zanima edinstvena klimatska naprava na trgu, s katero boste varčno ogrevali in hladili prostore ter hkrati prečistili zrak v
Preberi več