Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Sončni žarki pozitivno vplivajo na naše zdravje in počutje, a le če smo pri tem odgovorni. Še toliko večja previdnost velja pri zaščiti nežne otroške kože. Preverite naše tri nasvete za odgovorno in brezskrbno uživanje na soncu.

Daljši in toplejši dnevi prinašajo sproščeno vzdušje in čas za oddih. Naj bo ta brez neprijetnih in koži škodljivih opeklin, ki lahko vodijo tudi v resnejša stanja.

Za vas in vašo družino smo pripravili tri praktične nasvete, kako varno in sproščeno preživeti poletne dni:

1.       Ko je sonce najmočnejše, med 11. in 15. uro, se umaknite v senco.

Otroci, mlajši od 6 mesecev, sploh ne smejo biti izpostavljeni neposredni sončni svetlobi, saj je njihova koža še preveč občutljiva. Namestite senčnik na otroški voziček in otroke zaščitite z lahkimi in zračnimi oblačilci.

Ko je sonce najmočnejše, med 11. in 15. uro, pa naj ne bodo na neposrednem soncu tudi otroci, starejši od 6 mesecev, in odrasli.

2.      Zaščitite se z lahkimi oblačili, pokrivali s širokimi krajci ter sončnimi očali.

Oblačila naj bodo iz zračnih in naravnih materialov, kot je bombaž, pokrivala pa gosto tkana in s širokimi krajci, ki pokrijejo tudi vrat in ušesa. Vsekakor so za večje otroke in odrasle priporočljiva tudi sončna očala, ki ščitijo pred UVA- in UVB-žarki.

3.      Poskrbite za kožo z zaščitno kremo – tudi če je oblačno.

Pri izbiri sončne kreme je najpomembnejše, da ščiti tako pred UVA- kot UVB-žarki. Za otroke uporabite zaščitni faktor najmanj 30.

Pomembno je tudi, da kremo nanašate redno (na vsaj dve uri), če se kopate ali spotite, pa še pogosteje. Pri vodoodporni kremi se zaščita po 40 minutah v vodi zmanjša na 50 %. Poleg pogostosti mazanja pa je pomembna tudi količina kreme, ki jo nanesete.

Poznate pravilo 1 dlan – 1 telo? To pomeni, da za mazanje otroškega telesa porabite za eno otroško dlan kreme, za odraslega pa količino kreme povečate na odraslo dlan.

Poskrbite za varno zaščito – z Bambo Nature kremo za zaščito pred soncem

Nova krema za zaščito pred soncem Bambo Nature, proizvedena na Danskem,  ima vse te lastnosti:

  • Ščiti pred UVA- in UVB-žarki.
  • Je vodoodporna.
  • Dermatološko testirana.
  • Brez parfumov in barvil, torej koži prijazna.
  • Ima priporočilo združenja za astmo in alergije Asthma Allergy Nordic, kar pomeni, da predstavlja najmanjše možno tveganje za nastanek alergij.
  • Ima okoljski certifikat Nordic Swan Ecolabel, ki ocenjuje celoten življenjski cikel izdelka, in certifikat EcoSun Pass, kar pomeni, da ne vpliva škodljivo na življenje v morju (Reef-Safe).
  • Ima znak veganskega združenja Vegan Society, kar pomeni, da ne  vsebuje sestavin živalskega izvora.

Bambo Nature2 krema za zascito pred soncem

Na voljo je z zaščitnim faktorjem 30 (v embalaži 200 ml in družinskem pakiranju 500 ml) ter z zaščitnim faktorjem 50 (v embalaži 100 ml).

Poskrbite za zaščito in brezskrbno poletje z novo, koži in okolju prijazno kremo za zaščito pred soncem Bambo Nature.

 

 

Vsebino omogoča: Abena Helpi, d. o. o.

Ne spreglejte

Beseda alergija izhaja iz grščine in pomeni “reagirati drugače”. Alergija je preobčutljivostna reakcija  telesa na določeno snov - alergen. Reakcijo
Preberi več
Pri hepatobiliarnih rakih gre za raka jeter, raka žolčnika in raka žolčevodov. V jetrih se lahko pojavita dve obliki raka:
Preberi več
Poznamo veliko vrst revmatskih bolezni. Med seboj se razlikujejo po simptomih, znakih, bolezenskem dogajanju, diagnostiki in zdravljenju. Pri skoraj vseh
Preberi več
Zobni aparat invisalign
Čudovit nasmeh lahko postane tudi eden vaših najboljših atributov, ki vam dvigne samozavest in poskrbi, da se boste dobro počutili
Preberi več
Multipla skleroza je kronična avtoimunska bolezen, ki prizadene osrednje živčevje. Gre za propadanje ovojnice živčnih vlaken, vzroki za to bolezen
Preberi več
Črevesje je zelo kompleksen organ in obsega celo mrežo živčnih celic. To omrežje je po svoji zgradbi prav tako zapleteno
Preberi več
Poporodno obdobje je za žensko čas, v katerem se srečuje z vrsto sprememb. Telo je v stanju preobrazbe in iskanju
Preberi več
Nova normalnost, v kateri živimo danes, pred nas postavlja velik izziv. Življenjski tempo postaja vse hitrejši in vsak dan se
Preberi več