Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Sončni žarki pozitivno vplivajo na naše zdravje in počutje, a le če smo pri tem odgovorni. Še toliko večja previdnost velja pri zaščiti nežne otroške kože. Preverite naše tri nasvete za odgovorno in brezskrbno uživanje na soncu.

Daljši in toplejši dnevi prinašajo sproščeno vzdušje in čas za oddih. Naj bo ta brez neprijetnih in koži škodljivih opeklin, ki lahko vodijo tudi v resnejša stanja.

Za vas in vašo družino smo pripravili tri praktične nasvete, kako varno in sproščeno preživeti poletne dni:

1.       Ko je sonce najmočnejše, med 11. in 15. uro, se umaknite v senco.

Otroci, mlajši od 6 mesecev, sploh ne smejo biti izpostavljeni neposredni sončni svetlobi, saj je njihova koža še preveč občutljiva. Namestite senčnik na otroški voziček in otroke zaščitite z lahkimi in zračnimi oblačilci.

Ko je sonce najmočnejše, med 11. in 15. uro, pa naj ne bodo na neposrednem soncu tudi otroci, starejši od 6 mesecev, in odrasli.

2.      Zaščitite se z lahkimi oblačili, pokrivali s širokimi krajci ter sončnimi očali.

Oblačila naj bodo iz zračnih in naravnih materialov, kot je bombaž, pokrivala pa gosto tkana in s širokimi krajci, ki pokrijejo tudi vrat in ušesa. Vsekakor so za večje otroke in odrasle priporočljiva tudi sončna očala, ki ščitijo pred UVA- in UVB-žarki.

3.      Poskrbite za kožo z zaščitno kremo – tudi če je oblačno.

Pri izbiri sončne kreme je najpomembnejše, da ščiti tako pred UVA- kot UVB-žarki. Za otroke uporabite zaščitni faktor najmanj 30.

Pomembno je tudi, da kremo nanašate redno (na vsaj dve uri), če se kopate ali spotite, pa še pogosteje. Pri vodoodporni kremi se zaščita po 40 minutah v vodi zmanjša na 50 %. Poleg pogostosti mazanja pa je pomembna tudi količina kreme, ki jo nanesete.

Poznate pravilo 1 dlan – 1 telo? To pomeni, da za mazanje otroškega telesa porabite za eno otroško dlan kreme, za odraslega pa količino kreme povečate na odraslo dlan.

Poskrbite za varno zaščito – z Bambo Nature kremo za zaščito pred soncem

Nova krema za zaščito pred soncem Bambo Nature, proizvedena na Danskem,  ima vse te lastnosti:

  • Ščiti pred UVA- in UVB-žarki.
  • Je vodoodporna.
  • Dermatološko testirana.
  • Brez parfumov in barvil, torej koži prijazna.
  • Ima priporočilo združenja za astmo in alergije Asthma Allergy Nordic, kar pomeni, da predstavlja najmanjše možno tveganje za nastanek alergij.
  • Ima okoljski certifikat Nordic Swan Ecolabel, ki ocenjuje celoten življenjski cikel izdelka, in certifikat EcoSun Pass, kar pomeni, da ne vpliva škodljivo na življenje v morju (Reef-Safe).
  • Ima znak veganskega združenja Vegan Society, kar pomeni, da ne  vsebuje sestavin živalskega izvora.

Bambo Nature2 krema za zascito pred soncem

Na voljo je z zaščitnim faktorjem 30 (v embalaži 200 ml in družinskem pakiranju 500 ml) ter z zaščitnim faktorjem 50 (v embalaži 100 ml).

Poskrbite za zaščito in brezskrbno poletje z novo, koži in okolju prijazno kremo za zaščito pred soncem Bambo Nature.

 

 

Vsebino omogoča: Abena Helpi, d. o. o.

Ne spreglejte

Do raka pljuč pride zaradi nenadzorovane rasti celic v dihalih. Najpogosteje je to v pljučih, redkeje se zgodi v sapnici
Preberi več
Probiotiki ABC
Naše črevesje ni le prebavni organ, temveč je del našega imunskega sistema, saj je odgovorno za kar 80 odstotkov naše
Preberi več
Atopijski dermatitis je kronična vnetna bolezen kože, kjer se pojavljajo srbeča, ekcematoidna žarišča po telesu. Poudariti je treba, da bolezen
Preberi več
Stres lahko opredelimo, kot vsako vrsto spremembe, ki povzroči fizično, čustveno ali psihološko obremenitev. Je odziv našega telesa na vse,
Preberi več
Prihod novorojenčka je izjemen dogodek, ki gotovo spremeni življenje in ritem družine. Starši se pripravijo nanj, a še vedno se
Preberi več
Je vaš vidi zamegljen ali neizostren? Se vam barve zdijo blede in neizrazite? Vam očala ne služijo več? Se vam
Preberi več
Urogenitalni raki se histološko zelo razlikujejo, to pomeni, da je patogenetski razvoj vsakega od njih različen. Tudi če rak izvira
Preberi več
Astma je ena najpogostejših kroničnih bolezni, ki prizadene tako otroke kot odrasle. Po ocenah Svetovne zdravstvene organizacije na globalni ravni
Preberi več