Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Z nehotenim uhajanjem urina se srečuje okoli 12,4 % žensk in 5 % moških, kar je že več kot 420 milijonov ljudi po vsem svetu. Inkontinenca torej ne pozna spola, še manj let, a ne dovolite, da vam kroji življenje.

Inkontinenca se pri ženskah lahko pojavi že v nosečnosti in po porodu, kasneje pa tudi s hormonskimi spremembami v menopavzi. Pri moških je, sploh inkontinenca prepolnega mehurja, pogosto povezana s povečano prostato.

Ob težavah z uhajanjem urina ne odlašajte in poiščite pomoč

Skratka, težave z oslabljenim mehurjem se velikokrat pojavijo že v letih, ko smo pri polnih močeh in živimo kar se da aktivno poslovno in družbeno življenje. Če se srečujete s temi težavami, nikar ne odlašajte in se čim prej informirajte ter poiščite pomoč. Pogovorite se lahko z osebnim zdravnikom ali se posvetujete v lekarnah in specializiranih trgovinah s pripomočki za inkontinenco.

Na trgu je poplava pripomočkov za težave z nehotenim uhajanjem urina, a pri izbiri vedno prisegajte na namenske pripomočke. Higienski vložki namreč niso ustrezna alternativa!

Izberite kakovostne, zračne, diskretne, varne in preizkušene pripomočke, saj se boste s tem izognili razdraženi koži, nezaželenim madežem na obleki in neprijetnemu vonju urina. Prav takšni so dermatološko testirani pripomočki danskega proizvajalca Abena, ki ima v ponudbi tako predloge, vpojne hlačke kot tudi hlačne plenice za odrasle.

Posvet s strokovnjaki

V kolikor niste prepričani, kateri pripomoček za inkontinenco Abena izbrati, ga lahko pred nakupom preizkusite in naročite brezplačni vzorec na tej povezavi ali pokličete Abenine strokovne svetovalce na brezplačno telefonsko številko 080 22 53.

 

Diskretne vpojne hlačke, podobne spodnjemu perilu

Za aktivnejše uporabnike priporočajo diskretne vpojne hlačke za enkratno uporabo, ki so podobne spodnjemu perilu. Izbirate lahko med hlačkami Abena Pants in Abri Flex.

Toda, katere izbrati?

Abena Pants – za aktivne dni uporabnikov z manjšimi težavami

Abena Pants so vpojne hlačke z vpojnostjo 900 ml in so tako namenjene vsem, ki imajo manjše oz. občasne težave z iztekanjem. Na voljo so v dveh velikostih.

Abena Pants

Abena Pants

 

Zanje se pogosto odločijo uporabniki z manjšimi težavami, ki sicer uporabljajo predloge. Hlačke Abena Pants, ki so podobne spodnjemu perilu, pa zaradi večje zaščite pred iztekanjem in udobja oblečejo, ko gredo zdoma po različnih opravkih ali na kakšno športno aktivnost. Z njimi si boste zagotovili aktivne dni, odlične pa so tudi za brezskrbne noči.

Abri Flex – za zahtevnejše uporabnike in zelo različne potrebe

Vpojne hlačke za enkratno uporabo Abri Flex pa so namenjene uporabnikom, ki imajo večje in pogostejše težave. Zato so na voljo v kar petih velikostih in štirih stopnjah vpojnosti.

Abri Flex

Abri Flex

Primerne so torej za aktivne osebe s pogostejšimi in večjimi težavami z nehotenim uhajanjem urina, ko Abena Pants ne zadostijo potrebam.

Abri Flex hlačke, z vpojnostjo najmanj 1100 ml, so na voljo tudi preko naročilnice ZZZS za medicinske pripomočke (»na recept«) za osebe s težko oz. zelo težko stopnjo urinske inkontinence, o čemer se pogovorite s svojim osebnim zdravnikom.

 

Ne glede na to, katere vpojne hlačke Abena za enkratno uporabo boste izbrali, ste lahko prepričani, da ste izbrali kakovost.

 

Vpojne hlačke Abena Pants in Abri Flex:

  • so zasnovane za aktivno življenje in enostavno uporabo,
  • so zaradi vsebnosti lajkre udobne in se dobro prilegajo ter tako preprečujejo iztekanje,
  • mehki materiali dajejo občutek nošenja klasičnega spodnjega perila,
  • dvojno 3D-jedro poskrbi za hitro vpijanje urina,
  • sistem Top-Dry poskrbi za suho kožo in tako tudi za njeno zaščito,
  • zagotavljajo 100 % zračnost in tako manj tveganja za razdraženo kožo,
  • sodobni materiali nevtralizirajo neprijeten vonj urina.

 

Naj vas oslabljen mehur ne odvrne od aktivnosti

Ob težavah z oslabljenim mehurjem se ne odrecite aktivnemu načinu življenja. Poskrbite za ustrezno zaščito s pripomočki za inkontinenco Abena in zadihajte življenje s polnimi pljuči.

 

 

Vsebino omogoča ABENA – HELPI, d. o. o.

Ne spreglejte

Naše srce je najbolj dejavna mišica v našem telesu, zato se njeno oslabljeno delovanje odraža na celotnem organizmu. Stanje, ko
Preberi več
Rak jajčnikov še vedno predstavlja velik izziv za zdravnike, ki se s to boleznijo ukvarjajo. Kljub napredku medicine namreč ostaja
Preberi več
Miomi so najpogostejše benigne tumorske spremembe na maternici, ki se začnejo pojavljati v tretjem desetletju življenja ženske. Potem rastejo in
Preberi več
O multipli sklerozi vemo malo. In to nas navdaja s tesnobo in strahom. Težko si verjetno predstavljamo, kakšna čustva preplavljajo
Preberi več
Sladkorna bolezen je postala globalna epidemija. Število oseb z ugotovljeno sladkorno boleznijo nenehno narašča. V Sloveniji je leta 2020 število
Preberi več
Najpogostejši simptomi menopavze so vročinski oblivi, nočno potenje, pospešeno ali nepravilno bitje srca, nespečnost, depresija, razdražljivost, anksioznost, fizična in psihična
Preberi več
Zdravje je naše največje bogastvo. Če nimamo zdravja, potem nimamo ničesar. Velikokrat se niti ne zavedamo, kako pomembno je, in
Preberi več
Parkinsonova bolezen je druga najpogostejša nevrodegenerativna bolezen. To pomeni, da pri tej bolezni v določenih delih možganov prihaja do postopnega
Preberi več