Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Z nehotenim uhajanjem urina se srečuje okoli 12,4 % žensk in 5 % moških, kar je že več kot 420 milijonov ljudi po vsem svetu. Inkontinenca torej ne pozna spola, še manj let, a ne dovolite, da vam kroji življenje.

Inkontinenca se pri ženskah lahko pojavi že v nosečnosti in po porodu, kasneje pa tudi s hormonskimi spremembami v menopavzi. Pri moških je, sploh inkontinenca prepolnega mehurja, pogosto povezana s povečano prostato.

Ob težavah z uhajanjem urina ne odlašajte in poiščite pomoč

Skratka, težave z oslabljenim mehurjem se velikokrat pojavijo že v letih, ko smo pri polnih močeh in živimo kar se da aktivno poslovno in družbeno življenje. Če se srečujete s temi težavami, nikar ne odlašajte in se čim prej informirajte ter poiščite pomoč. Pogovorite se lahko z osebnim zdravnikom ali se posvetujete v lekarnah in specializiranih trgovinah s pripomočki za inkontinenco.

Na trgu je poplava pripomočkov za težave z nehotenim uhajanjem urina, a pri izbiri vedno prisegajte na namenske pripomočke. Higienski vložki namreč niso ustrezna alternativa!

Izberite kakovostne, zračne, diskretne, varne in preizkušene pripomočke, saj se boste s tem izognili razdraženi koži, nezaželenim madežem na obleki in neprijetnemu vonju urina. Prav takšni so dermatološko testirani pripomočki danskega proizvajalca Abena, ki ima v ponudbi tako predloge, vpojne hlačke kot tudi hlačne plenice za odrasle.

Posvet s strokovnjaki

V kolikor niste prepričani, kateri pripomoček za inkontinenco Abena izbrati, ga lahko pred nakupom preizkusite in naročite brezplačni vzorec na tej povezavi ali pokličete Abenine strokovne svetovalce na brezplačno telefonsko številko 080 22 53.

 

Diskretne vpojne hlačke, podobne spodnjemu perilu

Za aktivnejše uporabnike priporočajo diskretne vpojne hlačke za enkratno uporabo, ki so podobne spodnjemu perilu. Izbirate lahko med hlačkami Abena Pants in Abri Flex.

Toda, katere izbrati?

Abena Pants – za aktivne dni uporabnikov z manjšimi težavami

Abena Pants so vpojne hlačke z vpojnostjo 900 ml in so tako namenjene vsem, ki imajo manjše oz. občasne težave z iztekanjem. Na voljo so v dveh velikostih.

Abena Pants

Abena Pants

 

Zanje se pogosto odločijo uporabniki z manjšimi težavami, ki sicer uporabljajo predloge. Hlačke Abena Pants, ki so podobne spodnjemu perilu, pa zaradi večje zaščite pred iztekanjem in udobja oblečejo, ko gredo zdoma po različnih opravkih ali na kakšno športno aktivnost. Z njimi si boste zagotovili aktivne dni, odlične pa so tudi za brezskrbne noči.

Abri Flex – za zahtevnejše uporabnike in zelo različne potrebe

Vpojne hlačke za enkratno uporabo Abri Flex pa so namenjene uporabnikom, ki imajo večje in pogostejše težave. Zato so na voljo v kar petih velikostih in štirih stopnjah vpojnosti.

Abri Flex

Abri Flex

Primerne so torej za aktivne osebe s pogostejšimi in večjimi težavami z nehotenim uhajanjem urina, ko Abena Pants ne zadostijo potrebam.

Abri Flex hlačke, z vpojnostjo najmanj 1100 ml, so na voljo tudi preko naročilnice ZZZS za medicinske pripomočke (»na recept«) za osebe s težko oz. zelo težko stopnjo urinske inkontinence, o čemer se pogovorite s svojim osebnim zdravnikom.

 

Ne glede na to, katere vpojne hlačke Abena za enkratno uporabo boste izbrali, ste lahko prepričani, da ste izbrali kakovost.

 

Vpojne hlačke Abena Pants in Abri Flex:

  • so zasnovane za aktivno življenje in enostavno uporabo,
  • so zaradi vsebnosti lajkre udobne in se dobro prilegajo ter tako preprečujejo iztekanje,
  • mehki materiali dajejo občutek nošenja klasičnega spodnjega perila,
  • dvojno 3D-jedro poskrbi za hitro vpijanje urina,
  • sistem Top-Dry poskrbi za suho kožo in tako tudi za njeno zaščito,
  • zagotavljajo 100 % zračnost in tako manj tveganja za razdraženo kožo,
  • sodobni materiali nevtralizirajo neprijeten vonj urina.

 

Naj vas oslabljen mehur ne odvrne od aktivnosti

Ob težavah z oslabljenim mehurjem se ne odrecite aktivnemu načinu življenja. Poskrbite za ustrezno zaščito s pripomočki za inkontinenco Abena in zadihajte življenje s polnimi pljuči.

 

 

Vsebino omogoča ABENA – HELPI, d. o. o.

Ne spreglejte

Ste že slišali za izraz hepatobilarni rak? Gre za tri vrste rakavih bolezni: raka jeter, raka žolčnika in raka žolčevodov.
Preberi več
Rak dojke najprej zaseva po limfnih poteh v priležne pazdušne bezgavke. Do tega stadija gre za zgodnjega raka dojk in
Preberi več
Ste že kdaj utrpeli poškodbo kolena, kateri je sledila rehabilitacija? Ste imeli morda občutek, da vam rehabilitacija ni pomagala in
Preberi več
Stenska klimatska naprava MSZ-AY je najnovejši model v seriji stenskih klimatskih naprav MITSUBISHI ELECTRIC. Posebnost tega modela so bela matirana
Preberi več
Sladkorna bolezen lahko povzroča okvaro različnih organov in ena izmed njenih pogostih »žrtev« je tudi oko. Previsoke ravni sladkorja v
Preberi več
Luskavica je imunsko pogojena, kronična, vnetna bolezen. Na koži se kaže z značilnimi vnetimi in luščečimi plaki, gre pa za
Preberi več
FreeStyle LibreLink je zelo uporabna aplikacija, ki sladkornemu bolniku prikazuje čas v ciljnem območju, padce sladkorja in dnevne vzorce. Z
Preberi več
Zlomljeno zapestje - kaj pa zdaj? Morda ste že sami kdaj občutili bolečino po zlomu ali pa ste bili temu
Preberi več