Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Za vas smo izbrali kolaž informacij in zanimivosti o različnih postopkih in metodah, s pomočjo katerih lahko ostanete mladi dlje, izboljšate svoj videz, se znebite kakšnega o večnega kilograma ter tako poskrbite za večje zadovoljstvo in samozavest.

Avtor:Andreja Košir

UltraShape

UltraShape lahko opišemo kot revolucionarno neinvazivno metodo za oblikovanje telesa in trajno odstranjevanje odvečnih maščobnih oblog. UltraShape je primeren tako za moške kot za ženske, ki imajo normalno do čezmerno telesno maso. S pomočjo te metode odstranjujemo predvsem maščobne obloge okrog trebušnega predela ter na notranji in zunanji strani stegen. Glede na rezultate kliničnih preizkusov naj bi s tremi tretmaji zmanjšali od 4 pa kar do 10 centimetrov.

V primerjavi z liposukcijo in lipolizo metode UltraShape ni treba izvajati v anesteziji, poleg tega pa je zelo varna, na telesu ne pušča nobenih neželenih brazgotin in kar je tudi zelo pomembno – maščobne obloge se zmanjšajo zelo enakomerno.

Celična metoda pomlajevanja

Pri celični metodi pomlajevanja nam zdravnik vzame majhno količino naše krvi, iz katere potem vzame ključne celice in beljakovine, ki jih nato spet vbrizga v našo kožo in tako spodbudi obnovo kože in podkožnega tkiva. Postopek MyCells je popolnoma naraven postopek, s katerim pospešimo normalne procese zdravljenja, obnove kože in obraznega tkiva. S pomočjo te metode se zmanjšajo gube na obrazu, izboljša pa se tudi tonus kože.

Glavni namen metode MyCells je torej pomlajevanje kože na obrazu. Naše lastne celice so tiste, ki poskrbijo za obnovo kolagenskih vlaken in elastina – koža je po postopku obnovljena in učvrščena, manj je gubic in brazgotin, pa tudi videz povešene kože je veliko manj izrazit.

Prvi rezultati naj bi bili vidni že po prvem tretmaju, vendar pa strokovnjaki priporočajo tri postopke v obdobju šestih tednov. Postopek lahko ponovimo po 18 mesecih.

Diamantni piling

Pri diamantnem pilingu gre za naravno luščenje kože, s katerim prenovimo njen videz in pri katerem strokovnjak s kombinacijo diamantnih konic in vakuuma nadzorovano odstranjuje površinske sloje kože. Gre za popolnoma varen in neboleč poseg, poudarjamo pa, da ga mora izvajati strokovno usposobljena oseba.

Z diamantnim pilingom odpravljamo različne nepravilnosti na koži, ki so posledica sončenja, staranja, nosečnosti, nepravilnega prehranjevanja, debelosti, pubertete … Najbolj učinkovit je pri glajenju drobnih gubic, odpravljanju pigmentnih madežev, izboljševanju videza izsušene in uvele kože, zmanjševanju videza pomarančne kože in strij.

Kompresivna mikrovibracija

Z metodo kompresivne mikrovibracije odpravljamo celulit, delujemo na vrhnja in globlja tkiva, kožo, podkožje, maščevje in mišice, spodbudimo delovanje limfnega sistema, izboljšujemo mikrocirkulacijo, vplivamo na boljši mišični tonus, odstranjujemo mlečno kislino pri poškodbah mišic ter na splošno oblikujemo oziroma preoblikujemo telo.

S terapijo zelo učinkovito obdelamo predvsem večje mišične skupine, kot so hrbtne in ledvene mišice ter mišice zadnjice. Izboljšanje mišičnega tonusa lahko opazimo takoj, saj tkivo postane bolj čvrsto. S pomočjo kompresivne mikrovibracije lahko tudi zelo učinkovito zmanjšamo videz pomarančne kože, poleg tega pa nam terapija zagotavlja tudi pomlajevalni in sprostilni učinek.

To je varna in neinvazivna metoda, med katero ne pride do poškodb krčnih žil in limfnih kanalov. Vseeno velja opozoriti, da ta metoda ni primerna za nosečnice, srčne bolnike in ljudi z globoko vensko trombozo.

Kavitacija

Kavitacija je neboleč in neinvaziven postopek, s katerim ne vplivamo na okoliška tkiva, temveč se osredotočimo samo na maščobne celice, spremembe pa lahko opazimo že po prvem posegu. Poseg navadno traja približno pol ure, tretma pa naj ne bi bil nikoli daljši od ene ure.

Kavitacijo priporočamo za izboljšanje videza delov telesa, kjer se nabirajo maščobne blazinice, torej na bokih, zadnjici, rokah, pri moških na prsih … Kavitacija je ob zdravem prehranjevanju in redni telesni aktivnosti zelo učinkovita in nam je v veliko pomoč na poti do vitkejše postave.

Botulin toksin (botoks)

To je zelo preprost, varen, neboleč in nadvse učinkovit način pomlajevanja, s katerim zmanjšamo ali celo popolnoma odpravimo izrazne gube. Botulin toksin je sicer naraven nevrotoksin, ki prekine tok informacij med živcem in mišico. Krčenje izraznih mišic je zato manjše, koža nad njimi pa se posledično sprosti ter postane gladka, napeta in sveža na pogled.

Botoks je primeren tako za ženske kot moške, pri katerih so izrazne gube že precej izrazite, z njegovo uporabo pa njihov nastanek lahko tudi preprečimo. Botoks se s tanko iglico vbrizga pod kožo želenih predelov, pomembno pa je, da postopek izvaja primerno usposobljen strokovnjak. Prve učinke lahko opazimo že po nekaj dneh, polni učinek pa se razvije po tednu ali dveh in traja 3–6 mesecev, potem pa je treba terapijo spet ponoviti.

Lipoliza

Med postopokom lipolize z injekcijskim vbrizgavanjem sredstva PPT (fosfatidilholin) raztapljamo oziroma razgrajujemo maščobne celice na želenih mestih. Tudi naše celice vsebujejo fosfatidilholin, zato jim to omogoča normalno presnovo, v večjih količinah pa maščobna celica celo razpade. Maščobo iz te celice naše telo porabi za energijo oziroma jo naloži na druge predele, zato strokovnjaki priporočajo, da 2–3 tedne po postopku lipolize izvajamo dodatno telesno dejavnost.

Po lipolizi se lahko pojavijo rdečina, modrice, pikčaste krvavitve na mestih vboda, pekoč občutek, oteklina, redko pa lahko pride tudi do okužbe. Vsi stranski učinki izzvenijo v 1–2 tednih.

Liposukcija

Liposukcija je s svojimi različnimi variacijami že nekaj desetletij  med glavnimi metodami za hitro in trajno oblikovanje telesa. Je eden najbolj razširjenih in hkrati najbolj varnih estetskih posegov. Ni metoda za hujšanje, saj tudi z najbolj obsežnim posegom lahko odstranimo le nekaj kilogramov maščevja, a odstranimo ga na mestih, kjer telesa ne obteše niti najbolj stroga in vztrajna dieta.

Liposukcija je zaradi svoje učinkovitosti in varnosti že več desetletij vodilna metoda za hitro in trajno oblikovanje telesa. Pri liposukciji ne govorimo o metodi za hujšanje, saj z njeno pomočjo odstranimo le nekaj maščobe, vendar pa gre za maščobo na tistih predelih, kjer ljudem ne pomaga niti najbolj strog način prehranjevanja. Liposukcija je torej postopek oblikovanja telesa. Treba je opozoriti, da je koža po posegu lahko nekaj časa nekoliko bolj ohlapna, kar je odvisno od odvzete maščobe, elastičnosti kože in starosti osebe.

Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je naravni telesni vlažilec, saj zadržuje in kopiči vlago v koži ter jo zato izjemno učinkovito obnavlja. Najdemo jo v vezivnem tkivu, v sklepih (hialuronska kislina je tista, ki jim pomaga ohranjati gibljivost), okoli očesnega zrkla, v stenah žil ter v dermalni ali srednji plasti kože.

Hialuronska kislina naši koži pomaga ohranjati vlažnost, zato ni nič čudnega, da je ključ do mladostne in zdrave kože. Dejstvo je, da naše telo z leti tvori čedalje manj hialuronske kisline, zato tudi pride do staranja kože. Hialuronska kislina poleg tega, da skrbi za privlačen videz kože, pomaga tudi pri njenem celjenju. Hialuronska kislina vpliva na tvorbo novih kolagenskih vlaken, ki so ključ do mladostnega videza kože.

Kemični piling

Kemični piling kože je postopek, ki ga uporabljamo v estetski dermatologiji in s katerim izboljšamo videz kože. Nanjo nanesemo raztopino, ki na koži povzroči nadzorovano poškodbo. Zunanji poškodovani sloj kože se odlušči, odmrle celice pa se odstranijo. Spodnji sloj kože je zato gladek, brez nepravilnosti v pigmentaciji in boljše strukture, koža pa je posledično bolj zdrava in mladostna.

Kemični piling omogoča izboljšanje površine kože, gub, različnih izrastkov, brazgotin, lis in aken.

Ne spreglejte

V današnjem hitrem in stresnem svetu se mnogi med nami soočajo z anksioznostjo, depresijo in kroničnim stresom. Te čustvene stiske
Preberi več
Pityriasis versicolor ali kožna plesen je pogosta kožna glivična okužba.2 Pojavlja se pri ljudeh po vsem svetu, vendar je pogostejša
Preberi več
Multipla skleroza je kronična bolezen, ki prizadene osrednje živčevje. Zaradi poškodb zaščitne ovojnice živčnih celic pride do okrnjenega oz. prekinjenega
Preberi več
Parkinsonova bolezen po incidenci nevrodegenerativnih bolezni sodi v sam vrh, tik za pojavnostjo demence. Pri bolezni pride do postopnega odmiranja
Preberi več
Ste se že kdaj srečali z nenadnim občutkom močne bolečine v gležnju, ko ste naredili neroden korak? Najverjetneje je bil
Preberi več
hemoroidi operacija trtica
V zadnjem času se v različnih vejah medicine vedno pogosteje uporablja zdravljenje z laserjem, tudi v proktologiji. Z uporabo laserja
Preberi več
Melatonin je naravni hormon, ki nastaja predvsem v češeriki, majhni žlezi v možganih, ter se sprošča v krvni obtok. Češerika
Preberi več
Rak želodca je ena izmed rakavih bolezni z najvišjo stopnjo smrtnosti, ta pa je v večji meri posledica poznega prepoznavanja,
Preberi več