Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

POČITNICE ZA RADOVEDNE IN VEDOŽELJNE V TEHNIŠKEM MUZEJU SLOVENIJE

V Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki smo v sodelovanju z Železniškim muzejem v Ljubljani pripravili program počitniških dejavnosti za otroke od 7. leta starosti dalje. Program ponujamo v obliki celotedenskega paketa, in sicer od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure. Otroci bodo spoznavali  muzejske zbirke, se sprehodili po gozdni učni poti, iskali zaklad, se udeležili najrazličnejših ustvarjalnih delavnic, obiskali centralne železniške delavnice in knjižnico, se igrali na prostem, … Zanesljivo jim ne bo dolgčas.

Izbor ustvarjalnih delavnic bo prilagojen starosti, zanimanju in številu otrok. Izdelali bomo prometnikovo kapo, poštni rog, solarni kuhalnik, voščilnice z nitno grafiko in signalni lopar,  sestavljali bomo lesene lokomotive, tkali zapestnice, poučili se bomo o rastlinah na Ljubljanskem barju in izdelali herbarij. Sestavili bomo elektromotor ali zvonec, se naučili, kako so prale naše babice in kako so pisali naši predniki, ugibali muzejski eksponat, … Pa naj kdo reče, da ga med naštetim nič ne zanima!

 

ADRENALINSKE POČITNICE

V Bovcu si lahko privoščite adrenalinske aktivne počitnice. Adrenalinček je pripravil veliko izbiro aktivnosti in različne vrste namestitev. Program sestavljajo rafting, kanjonig (soteskanje), plezanje, spust s kajakom, kolesarjenje in druge dejavnosti. V osrčju Triglavskega parka v vasi Soča pri Trenti leži Eko kamp, ki je zgrajen iz naravnih materialov, energijo pa zagotavlja le sonce. Kamp je poln presenečenj, povezanih z naravo.

 

Na poletni Termalni rivieri v Termah Čatež goste tudi letos pričakujejo nove atraktivne vsebine. Edinstvena adrenalinska novost v Sloveniji – TOBOGAN BOOMERANG – bo zagotovo vzbudil zanimanje ljubiteljev adrenalinskih užitkov. Pričakovanje vrtoglavega učinka narašča že na samem startu, 14 metrov nad vodo, temu sledi 30-metrski spust z gumijastim obročem po cevi black-hole in navdušenje se nadaljuje s spustom po toboganu posebne oblike – boomerang.

 

UČENJE JEZIKOV NA POČITNICAH

Otrokom lahko ponudimo na počitnicah tako zabavo kot učenje tujih jezikov. Na voljo je kar nekaj programov, ki ponujajo počitnice v naravi, športne aktivnosti in učenje tujih jezikov.