Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

13 klicajev za prijetno in varno vroče poletje vaših zvestih štirinožnih prijateljev:

 

 1. Psu, ki je na vrtu v pesjaku ali celo na verigi, omogočite dovolj prostora za gibanje in umik v senco!

 

 1. Pes mora vedno (24 ur!) imeti na voljo dovolj pitne vode!

 

 1. V poletnih mesecih omejite sprehode! Na daljši sprehod peljite psa le v zgodnjih jutranjih urah in v senci. Od sonca razbeljen asfalt lahko povzroči opekline blazinic!

 

 1. Poleti psa NIKOLI ne pustite zaprtega v parkiranem avtomobilu, ker lahko hitro pride do toplotnega udara. Ta lahko povzroči pogin živali!

 

 1. Pes med vožnjo ne sme moliti glave iz avtomobila! V oko mu lahko prileti mušica, tujek ali stakne vnetje oči ali ušes.

 

 1. Hladen zrak iz klimatske naprave ne sme pihati neposredno v žival (psa, mačko) saj lahko povzroči prehlad!

 

 1. Psi se zelo radi osvežijo s plavanjem. Pred tem se morate prepričati, ali je pes tam sploh dobrodošel (kopališče, ribolovna voda) in ali je voda primerna za kopanje (zelo hladna, onesnažena)!

 

 1. Psa in mačko zaščitite z ustreznim preparatom pred zunanjimi zajedavci, ki jih je poleti v naravi veliko! Klopi, bolhe in komarji prenašajo s piki bolezni (borelioza, erlihioza, dirofilarija) in povzročajo alergije.

 

 1. Če je vaš kosmatinec alergičen na pike čebel, os, sršenov ali ga piči kača, takoj poiščite veterinarsko pomoč!

 

 1. Če potujete v tujino, poskrbite, da boste imeli vso potrebno dokumentacijo, ki jo zahtevajo predpisi države, v katero potujete (potni list za živali, potrdilo o zdravstvenem stanju, potrdilo o cepljenju proti steklini, …)!

 

 1. Na obesek ovratnice ne pozabite napisati svojih podatkov, ki bodo v veliko pomoč v primeru, če se vaš kosmatinec izgubi!

 

 1. Pred potovanjem se pozanimajte, kje je najbližji veterinar za male živali!

 

 1. Če greste na dopust brez kosmatinca, mu priskrbite zaupanja vredno varuško! Dajte ji pisna navodila o skrbi za vašo živalco ter telefonsko številko izbranega veterinarja.

 

Julij – avgust, 2012

Ne spreglejte

Prehransko dopolnilo - izraz, ki ga srečamo že skoraj na vsakem koraku. Pa v resnici vemo, kakšen mora biti izdelek
Preberi več
Parkinsonova bolezen je druga najpogostejša nevrodegenerativna bolezen, takoj za alzheimerjevo. Je progresivna in kronična, nastopi pa kot degeneracija dopaminskih nevronov
Preberi več
V starosti oziroma že kar po 55. letu je večja možnost, da v očesu pride do okvare rumene pege ali
Preberi več
Ste si pri športu poškodovali kolenske vezi? Morda čakate na operacijo sprednje križne vezi in vas zanima kako poteka poseg?
Preberi več
So se vam pojavile ostre bolečine v sklepu? Se ob izvajanju aktivnosti samo še poslabšajo? Ali veste, zakaj vam otekajo
Preberi več
Imate bolečine v križu? Težko vstanete in še težje sedite? Vas omejujejo pri izvajanju vsakodnevnih aktivnostih? Bolečine v križu vsako
Preberi več
Nabavljate klimatsko napravo, zunaj pa so nastopile vroče poletne temperature, ki vas silijo v hitri nakup brez pravega razmisleka? Premajhna
Preberi več
Toplejši dnevi so (poleg novoletnih zaobljub) največja spodbuda za več aktivnosti. Ne glede na to, ali ste navdušeni športnik ali
Preberi več