Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

13 klicajev za prijetno in varno vroče poletje vaših zvestih štirinožnih prijateljev:

 

 1. Psu, ki je na vrtu v pesjaku ali celo na verigi, omogočite dovolj prostora za gibanje in umik v senco!

 

 1. Pes mora vedno (24 ur!) imeti na voljo dovolj pitne vode!

 

 1. V poletnih mesecih omejite sprehode! Na daljši sprehod peljite psa le v zgodnjih jutranjih urah in v senci. Od sonca razbeljen asfalt lahko povzroči opekline blazinic!

 

 1. Poleti psa NIKOLI ne pustite zaprtega v parkiranem avtomobilu, ker lahko hitro pride do toplotnega udara. Ta lahko povzroči pogin živali!

 

 1. Pes med vožnjo ne sme moliti glave iz avtomobila! V oko mu lahko prileti mušica, tujek ali stakne vnetje oči ali ušes.

 

 1. Hladen zrak iz klimatske naprave ne sme pihati neposredno v žival (psa, mačko) saj lahko povzroči prehlad!

 

 1. Psi se zelo radi osvežijo s plavanjem. Pred tem se morate prepričati, ali je pes tam sploh dobrodošel (kopališče, ribolovna voda) in ali je voda primerna za kopanje (zelo hladna, onesnažena)!

 

 1. Psa in mačko zaščitite z ustreznim preparatom pred zunanjimi zajedavci, ki jih je poleti v naravi veliko! Klopi, bolhe in komarji prenašajo s piki bolezni (borelioza, erlihioza, dirofilarija) in povzročajo alergije.

 

 1. Če je vaš kosmatinec alergičen na pike čebel, os, sršenov ali ga piči kača, takoj poiščite veterinarsko pomoč!

 

 1. Če potujete v tujino, poskrbite, da boste imeli vso potrebno dokumentacijo, ki jo zahtevajo predpisi države, v katero potujete (potni list za živali, potrdilo o zdravstvenem stanju, potrdilo o cepljenju proti steklini, …)!

 

 1. Na obesek ovratnice ne pozabite napisati svojih podatkov, ki bodo v veliko pomoč v primeru, če se vaš kosmatinec izgubi!

 

 1. Pred potovanjem se pozanimajte, kje je najbližji veterinar za male živali!

 

 1. Če greste na dopust brez kosmatinca, mu priskrbite zaupanja vredno varuško! Dajte ji pisna navodila o skrbi za vašo živalco ter telefonsko številko izbranega veterinarja.

 

Julij – avgust, 2012

Ne spreglejte

V Sloveniji vsako leto odkrijejo 1400 novih primerov raka dojk, od tega je 6 do 8 % primarno razsejanega raka. Ta
Preberi več
Dojenje je za dojenčka najboljša izbira Dojenje je za dojenčka najboljša izbira. Za dojenčka materino mleko predstavlja optimalno prehrano, ki
Preberi več
Brez čakanja, s popolno organizacijsko podporo ter v mreži zanesljivih in strokovnih izvajalcev Oguljena fraza, star pregovor, ki smo ga
Preberi več
prepoznajte KVČB
Kronična vnetna črevesna bolezen (KVČB) je imunsko pogojeno vnetje prebavnega trakta. Gre za kronično, napredujočo bolezen, ki ima različno dolga
Preberi več
Revmatoidni artritis je kronična vnetna avtoimunska bolezen, ki prizadene sklepe, vezivno tkivo, mišice in kite. Pojavi se lahko v kateri
Preberi več
Slovenska tiskovna agencija je v sodelovanju s Slovenskim združenjem bolnikov z limfomom in levkemijo (L&L) v maju pripravila spletni dogodek L&L INFO
Preberi več
Sončenje in tudi vsakodnevni vpliv UV žarkov ima pomemben vpliv na zdravje in izgled vaše kože danes in čez  desetletja.
Preberi več
luskavica
Luskavica oziroma psoriaza je kronična vnetna bolezen kože. V nasprotju s prepričanjem nekaterih nikakor ni nalezljiva. Za njo zboli od
Preberi več