Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

13 klicajev za prijetno in varno vroče poletje vaših zvestih štirinožnih prijateljev:

 

 1. Psu, ki je na vrtu v pesjaku ali celo na verigi, omogočite dovolj prostora za gibanje in umik v senco!

 

 1. Pes mora vedno (24 ur!) imeti na voljo dovolj pitne vode!

 

 1. V poletnih mesecih omejite sprehode! Na daljši sprehod peljite psa le v zgodnjih jutranjih urah in v senci. Od sonca razbeljen asfalt lahko povzroči opekline blazinic!

 

 1. Poleti psa NIKOLI ne pustite zaprtega v parkiranem avtomobilu, ker lahko hitro pride do toplotnega udara. Ta lahko povzroči pogin živali!

 

 1. Pes med vožnjo ne sme moliti glave iz avtomobila! V oko mu lahko prileti mušica, tujek ali stakne vnetje oči ali ušes.

 

 1. Hladen zrak iz klimatske naprave ne sme pihati neposredno v žival (psa, mačko) saj lahko povzroči prehlad!

 

 1. Psi se zelo radi osvežijo s plavanjem. Pred tem se morate prepričati, ali je pes tam sploh dobrodošel (kopališče, ribolovna voda) in ali je voda primerna za kopanje (zelo hladna, onesnažena)!

 

 1. Psa in mačko zaščitite z ustreznim preparatom pred zunanjimi zajedavci, ki jih je poleti v naravi veliko! Klopi, bolhe in komarji prenašajo s piki bolezni (borelioza, erlihioza, dirofilarija) in povzročajo alergije.

 

 1. Če je vaš kosmatinec alergičen na pike čebel, os, sršenov ali ga piči kača, takoj poiščite veterinarsko pomoč!

 

 1. Če potujete v tujino, poskrbite, da boste imeli vso potrebno dokumentacijo, ki jo zahtevajo predpisi države, v katero potujete (potni list za živali, potrdilo o zdravstvenem stanju, potrdilo o cepljenju proti steklini, …)!

 

 1. Na obesek ovratnice ne pozabite napisati svojih podatkov, ki bodo v veliko pomoč v primeru, če se vaš kosmatinec izgubi!

 

 1. Pred potovanjem se pozanimajte, kje je najbližji veterinar za male živali!

 

 1. Če greste na dopust brez kosmatinca, mu priskrbite zaupanja vredno varuško! Dajte ji pisna navodila o skrbi za vašo živalco ter telefonsko številko izbranega veterinarja.

 

Julij – avgust, 2012

Ne spreglejte

Beseda alergija izhaja iz grščine in pomeni “reagirati drugače”. Alergija je preobčutljivostna reakcija  telesa na določeno snov - alergen. Reakcijo
Preberi več
Pri hepatobiliarnih rakih gre za raka jeter, raka žolčnika in raka žolčevodov. V jetrih se lahko pojavita dve obliki raka:
Preberi več
Poznamo veliko vrst revmatskih bolezni. Med seboj se razlikujejo po simptomih, znakih, bolezenskem dogajanju, diagnostiki in zdravljenju. Pri skoraj vseh
Preberi več
Zobni aparat invisalign
Čudovit nasmeh lahko postane tudi eden vaših najboljših atributov, ki vam dvigne samozavest in poskrbi, da se boste dobro počutili
Preberi več
Multipla skleroza je kronična avtoimunska bolezen, ki prizadene osrednje živčevje. Gre za propadanje ovojnice živčnih vlaken, vzroki za to bolezen
Preberi več
Črevesje je zelo kompleksen organ in obsega celo mrežo živčnih celic. To omrežje je po svoji zgradbi prav tako zapleteno
Preberi več
Poporodno obdobje je za žensko čas, v katerem se srečuje z vrsto sprememb. Telo je v stanju preobrazbe in iskanju
Preberi več
Nova normalnost, v kateri živimo danes, pred nas postavlja velik izziv. Življenjski tempo postaja vse hitrejši in vsak dan se
Preberi več