Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

13 klicajev za prijetno in varno vroče poletje vaših zvestih štirinožnih prijateljev:

 

 1. Psu, ki je na vrtu v pesjaku ali celo na verigi, omogočite dovolj prostora za gibanje in umik v senco!

 

 1. Pes mora vedno (24 ur!) imeti na voljo dovolj pitne vode!

 

 1. V poletnih mesecih omejite sprehode! Na daljši sprehod peljite psa le v zgodnjih jutranjih urah in v senci. Od sonca razbeljen asfalt lahko povzroči opekline blazinic!

 

 1. Poleti psa NIKOLI ne pustite zaprtega v parkiranem avtomobilu, ker lahko hitro pride do toplotnega udara. Ta lahko povzroči pogin živali!

 

 1. Pes med vožnjo ne sme moliti glave iz avtomobila! V oko mu lahko prileti mušica, tujek ali stakne vnetje oči ali ušes.

 

 1. Hladen zrak iz klimatske naprave ne sme pihati neposredno v žival (psa, mačko) saj lahko povzroči prehlad!

 

 1. Psi se zelo radi osvežijo s plavanjem. Pred tem se morate prepričati, ali je pes tam sploh dobrodošel (kopališče, ribolovna voda) in ali je voda primerna za kopanje (zelo hladna, onesnažena)!

 

 1. Psa in mačko zaščitite z ustreznim preparatom pred zunanjimi zajedavci, ki jih je poleti v naravi veliko! Klopi, bolhe in komarji prenašajo s piki bolezni (borelioza, erlihioza, dirofilarija) in povzročajo alergije.

 

 1. Če je vaš kosmatinec alergičen na pike čebel, os, sršenov ali ga piči kača, takoj poiščite veterinarsko pomoč!

 

 1. Če potujete v tujino, poskrbite, da boste imeli vso potrebno dokumentacijo, ki jo zahtevajo predpisi države, v katero potujete (potni list za živali, potrdilo o zdravstvenem stanju, potrdilo o cepljenju proti steklini, …)!

 

 1. Na obesek ovratnice ne pozabite napisati svojih podatkov, ki bodo v veliko pomoč v primeru, če se vaš kosmatinec izgubi!

 

 1. Pred potovanjem se pozanimajte, kje je najbližji veterinar za male živali!

 

 1. Če greste na dopust brez kosmatinca, mu priskrbite zaupanja vredno varuško! Dajte ji pisna navodila o skrbi za vašo živalco ter telefonsko številko izbranega veterinarja.

 

Julij – avgust, 2012

Ne spreglejte

Je vaš vidi zamegljen ali neizostren? Se vam barve zdijo blede in neizrazite? Vam očala ne služijo več? Se vam
Preberi več
Urogenitalni raki se histološko zelo razlikujejo, to pomeni, da je patogenetski razvoj vsakega od njih različen. Tudi če rak izvira
Preberi več
Astma je ena najpogostejših kroničnih bolezni, ki prizadene tako otroke kot odrasle. Po ocenah Svetovne zdravstvene organizacije na globalni ravni
Preberi več
Bolnice, pri katerih je bil rak dojk prisoten v družini oziroma so njihove prednice zbolele za tem rakom, imajo večje
Preberi več
Težko je verjeti, a je res. Ob vsem pisanju o luskavici ali psoriazi so bolniki s to boleznijo še vedno
Preberi več
krvni rak
Krvni rak in bolezni krvi lahko zelo obremenijo bolnike. Pri tem je zgodnje diagnosticiranje in zdravljenje bolezni ključnega pomena. Ob
Preberi več
Srčno popuščanje je bolezen, ko srčna mišica ni več sposobna črpati dovolj velike količine krvi po telesu, zato posamezni organi
Preberi več
Gibanje pozitivno vpliva na zdravje in dobro počutje otrok, zato jih k temu spodbujajte. Pri vsaki aktivnosti pa najprej poskrbite
Preberi več