Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brskajte po prispevkih

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Na videz drobna in krhka oseba skriva v sebi veliko moč in dar za pomoč ljudem, ki nekako ne znajo naprej. Nadja Lukman je terapevtka, tui-na maserka in refleksoterapevtka. Pomaga vam poiskati vzrok težav in najti spodbudne besede. Vendar se motite, če mislite, da jo boste lahko odnesli z igranjem žrtve. Sama pravi, da so največji uspehi takrat, ko terapevt in stranka delata skupaj oziroma terapevtsko delo hitro zvodeni, če človek ni pripravljen ničesar spremeniti.

 

 

Zakaj terapevtka?

Naše telo in duša ne delujeta ločeno, čeprav se nam včasih zdi, da je tako! Motnje v telesu nas največkrat opozarjajo, da moramo pri sebi nekaj spremeniti. Moj način dela je takšen, da odkrivam podzavestne ali zavestne psihične vzorce, ki povzročajo motnje v telesu, saj samo z masažo ne odpravimo vzrokov zdravstvenih težav. Težave lahko z masažo omilimo, kljub temu pa s tem ne naredimo veliko, saj se težave lahko pojavijo nekje drugje v telesu ali pa težava čez nekaj časa ponovno izbruhne v še hujši obliki. S terapevtskimi masažami skušam odpraviti energijske blokade v telesu. Moje delo temelji na osnovah tradicionalne kitajske medicine. S komplementarnim zdravljenjem se ukvarjam že 15 let. Moja življenjska pot je bila zelo težka in polna preizkušenj. Radovednega duha sem se podala na pot duhovnosti, raziskovanja in »nadzemeljskih energij«. Tudi sama sem ugotovila, da so težave, ki nam pridejo na pot, samo izziv k spremembam oz. k delu na sebi.

 

Človek je zapleteno bitje, preplet telesa in duha. Kakšne težave pripeljejo ljudi do tega, da poiščejo vašo pomoč?

K meni prihajajo ljudje z bolečinami v mišicah in sklepih, z bolečinami v hrbtenici, križu, pri kroničnih stanjih, kot so glavoboli, migrene, nespečnost, utrujenost, slaba prebava, menstrualne težave, … Moje stranke so tudi ljudje, ki so pod velikim stresom (poslovneži), … Veliko pa je tudi takih, ki na masažo pridejo samo zaradi sprostitve. Pri terapiji se vedno povežem z notranjim vodstvom, saj je moj cilj, da oseba prejme terapijo, ki je v njeno najvišje dobro!

 

Tui-na masaža, nenavadno ime, kako bi jo predstavili, zakaj tako ime, osnovno načelo delovanja, kakšne rezultate lahko pričakujemo?

Tui-na je kitajska medicinska masaža, ki temelji na načelu jinga in janga, načelu petih elementov, načelu življenjske energije (či) in na globljih energijskih kanalih, s katerimi so povezani organi v telesu (meridijani). Masaža deluje preventivno ali rehabilitacijsko. Preventivno krepi imunski sistem, rehabilitacijsko pa odpravlja bolečine, ki jih povzročajo energijske blokade v telesu. Z masažo poiščem blokade in jih začnem odpravljati. Osnovna terapevtska orientacija je torej delovanje v smeri vzpostavljanja prostega pretoka življenjske energije (či) v globljih energijskih kanalih (meridijanih).
Masaža učinkuje tako površinsko (na kožo, mišice in tetive) kot tudi globinsko. Z masažo odpravljam energijske poškodbe in blokade, ki nastanejo zaradi vpliva patogenih dejavnikov (žalost, strah, skrbi, jeza, neprimerna prehrana, pomanjkanje fizične aktivnosti, preobremenjenosti, …).

 

V današnjem življenju, ki ga živimo prehitro, pogosto izgubimo stik s tem, kar je najgloblje v nas, stik z bistvom, ki nas dela posebne in edinstvene. Nam lahko terapija z masažo in s pogovorom pomaga, nas prebudi?

Absolutno! To je moje vodilo! Čarobne tabletke za rešitev težav ni, zato je potrebna močna volja, pogum in vztrajnost na poti do ozdravitve. Plačilo na koncu je osebna zmaga in nepopisna sreča! Čeprav se sliši zelo kruto, je bolezen v resnici priložnost, da osebnostno zrastemo!

 

Tui-na masaža

Uradna medicina temelji na znanstvenih podlagah, tradicionalna kitajska medicina pa na filozofskem razumevanju življenja, zdravja in bolezni, na izkušnjah in tradiciji. Gre za kitajsko medicinsko masažo in manipulacije v sklepih, ki temeljijo na načelih tradicionalne kitajske medicine. Glavna funkcija tui-na masaže je zdravljenje bolezni, vendar jo lahko uporabljamo tudi za sproščanje in preprečevanje bolezni. Na Kitajskem jo bolniki in zdravniki z veseljem sprejemajo zaradi enostavnosti, predvsem pa zaradi njene učinkovitosti.
Cilj vsakega masažnega prijema je sproščanje mišic in kit, omogočanje neoviranega pretoka energije po meridijanih, izničenje učinkov zunanjih in notranjih patogenih dejavnikov, izboljšanje pretoka krvi in odprava zastojev krvnega pretoka. Poleg tega masaža omili krče in bolečine.Kitajci so razdelili svet na pet elementov, ki so med seboj povezani. Motnja v delovanju enega izmed elementov povzroči določeno stopnjo rušenja čija v telesu, umu in duhu. Lahko govorimo o blagi motnji ali težkem obolenju. Posebno vlogo v tui-na masaži igrajo akupresurne točke, ki delujejo na posamezne meridijane in s pomočjo katerih lahko vzpostavimo normalen pretok energije in s tem seveda boljše zdravje.
Ena izmed tehnik TKM je tudi moksibustija. To je terapija gretja akupresurnih točk z divjim pelinom, s čimer dosežemo očiščenje meridijana, boljšo cirkulacijo čija in krvi ter odstranitev zunanjih patogenih dejavnikov, kot sta veter in mraz.
Zanimiva metoda je tudi cupping metoda, pri kateri uporabljamo zvončke. Terapija deluje tako, da zmanjšuje bolečine, pomaga pri revmatizmu, bolečinah v želodcu, razstruplja telo….

 

Februar, 2012

Ne spreglejte

ceresit vlaga
Zlasti v hladnejših mesecih običajno zračimo premalo. Dejavnosti, ki proizvajajo paro (kuhanje, prhanje, likanje) raven vlage v vašem domu še
Preberi več
Pri nas letno odkrijejo približno 1400 novih primerov raka dojk. Delež primarno razsejanega raka je od 6 do 8 % in
Preberi več
korona testiranje prebolevnost
Smernice in navodila, kako ravnati glede covida-19, se spreminjajo iz tedna v teden. To je dobrodošlo, saj je covid-19 bolezen,
Preberi več
Srčno popuščanje je kronična, praviloma napredujoča bolezen srčne mišice. Gre za okvaro mišičnih celic srca, zaradi katere pride do pešanja.
Preberi več
Za normalno, zdravo vaginalno mikrofloro žensk je značilna zapletena ekologija mikroorganizmov, kjer prevladujejo probiotiki, vrste bakterij iz rodu Lactobacillus. V
Preberi več
V Sloveniji vsako leto odkrijejo 1400 novih primerov raka dojk, od tega je 6 do 8 % primarno razsejanega raka. Ta
Preberi več
Dojenje je za dojenčka najboljša izbira Dojenje je za dojenčka najboljša izbira. Za dojenčka materino mleko predstavlja optimalno prehrano, ki
Preberi več
Brez čakanja, s popolno organizacijsko podporo ter v mreži zanesljivih in strokovnih izvajalcev Oguljena fraza, star pregovor, ki smo ga
Preberi več